Antena 3 CNN Externe Marinarii americani au fost atacaţi în Turcia şi li s-a pus pe cap pungi de plastic (VIDEO)

Marinarii americani au fost atacaţi în Turcia şi li s-a pus pe cap pungi de plastic (VIDEO)

Marinarii americani au fost atacaţi în Turcia şi li s-a pus pe cap pungi de plastic (VIDEO)
13 Noi 2014   •   14:19

Trei marinari ai armatei americane au fost atacaţi, brutalizaţi şi li s-a acoperit capul cu pungi de plastic într-un port din Istanbul, Turcia.

Incidentul a fost surprins în imagini cu ajutorul telefoanelor mobile şi a avut loc ieri seară, când marinarii de la bordul vasului USS Ross au fost atacaţi de către membrii Uniunii Tineretului Turc (UTT).

Pe siteul lor, atacatorii susţin că au pus pungile pe capul victimelor în semn de protest faţă de "imperialismul american din Orientul Mijlociu".

Cele aproximativ 20 de persoane care au participat la acest atac, purtau drapelul turc şi portrete ale întemeitorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk. Ei strigau sloganuri antiamericane: "Trăiască ţările oprimate de războiul imperilist" sau "Yankeilor, plecaţi acasă".

Potrivit oficialilor din US Navy, incidentul va fi investigat împreună cu ambasada americană din Turcia. Cei trei marinari nu au fost răniţi şi s-au întors în siguranţă la bordul navei.

"Incidentul nu reflectă ospitalitatea poporului turc sau felul în care au fost primite navele noastre aici", spune căpitanul Greg Hicks, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comandă al Trupelor Americane din Europa, citat de CNN.
Acesta a precizat că pentru moment, au fost anulate ieşirile în port ale militarilor.

Ministerul de Externe turc a remis un comunicat prin care condamnă ferm atacul, pe care îl consideră "intolerabil".

Nu este primul incident de acest gen, în care sunt implicaţi membrii UTT şi militarii forţelor aliate din NATO, care vizitează Turcia.
Anul trecut, UTT-iştii s-au luat la bătaie cu câţiva soldaţi germani, veniţi în Turcia să instaleze bateriile de rechete Patriot, dispuse la frontiera cu Siria.

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close