Antena 3 CNN Externe Cum au reușit să supraviețuiască cei patru copii rămași 40 de zile în jungla din Columbia, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit

Cum au reușit să supraviețuiască cei patru copii rămași 40 de zile în jungla din Columbia, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit

Au apărut detalii despre modul în care au reușit să supraviețuiască cei patru copii care au rămas 40 de zile în jungla din Columbia, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit.

Cum au reușit să supraviețuiască cei patru copii rămași 40 de zile în jungla din Columbia, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   19:42

Deși cei patru copii au fost găsiți în junglă după 40 de zile, malnutriți și deshidratați, autoritățile din Columbia spun că se află într-o stare acceptabilă.

"Copiii sunt în proces de recuperare, conform prescripțiilor medicale. Bineînțeles că se aflau într-o situație complicată și nu sunt încă în stare să mănânce", a transmis un oficial.

Cea mai slăbită după experiența traumatizantă este fetița în vârstă de un an, însă și ea se va recupera, transmit autoritățile.

"Fetița de un an este în stare stabilă. Ea este cea care necesită mai multă atenție din punct de vedere nutrițional, dar împreună cu echipa noastră interdisciplinară și cu familia, vom începe acest proces, care nu este pe terme scurt, ci pe termen mediu și lung", au mai precizat oficialii.

Citește și: Patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce s-au prăbuşit cu un avion în jungla din Columbia

Între timp, rudele celor patru copii au povestit cum au reușit aceștia să supraviețuiască.

"Când avionul s-a prăbușit, au scos făină de tapioca și au reușit să supraviețuiască. După ce s-a terminat cu făina de tapioca, au început să mănânce semințe", a povestit o rudă.

În plus, o mătușă a copiilor a povestit că cei patru au reușit să supraviețuiască și datorită jocurilor pe care le jucau înainte de a rămâne pe cont propriu în jungla amazoniană.

Fetița de 13 ani este cea care ar fi improvizat tabere din lemne legate între ele cu fire de păr, în care ea și frații ei s-au adăpostit peste noapte.

De asemenea, fetița cunoaște fructele comestibile și știe cum trebuie să fie îngrijit un bebeluș, fiind cea care avea grijă de frații săi când mama era plecată să lucreze.

Cei patru copii au rămas singuri în junglă pe 1 mai, când avionul în care se aflau, alături de trei adulți, s-a prăbușit.

Din păcate, cei trei adulți au murit, iar cadavrele lor au fost găsite în zonă.

×
Subiecte în articol: Columbia
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close