Antena 3 CNN Externe "Să folosim arme nucleare tactice în Ucraina" | Propagandistul lui Putin, recital de țipete matinale

"Să folosim arme nucleare tactice în Ucraina" | Propagandistul lui Putin, recital de țipete matinale

Vladimir Soloviov, cel mai cunoscut reprezentant din aparatul de propagandă al lui Vladimir Putin, a recidivat cu un nou îndemn la utilizarea armelor nucleare în Ucraina, pentru a tranșa soarta confruntării militare declanșate de Rusia în februarie, anul trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2023   •   13:06

În emisiunea sa matinală "Full contact", difuzată pe mai multe platforme radio și de streaming din Rusia, Soloviov s-a arătat nemulțumit că responsabilii militari ruși "așteaptă" contraofensiva ucraineană.

El a cerut utilizarea armelor de distrugere în masă care nu și-au produs, în opinia sa, efectul de descurajare.

"De ce să așteptăm contraofensiva lor? Să folosim arme nucleare tactice! Să lovim locațiile unde au mobilizat trupe și centrele lor decizionale. Care e problema? 'Ah, nu putem folosi armele nucleare!' Atunci de ce le-ați mai dezvoltat? 'Ca factor de descurajare'.

Ei bine, i-am descurajat? Ei ne bombardează regiunile, orașele, satele. Ne omoară oamenii! V-au ajutat armele noastre nucleare?" s-a dezlănțuit Soloviov.

Citește și: Omul care a convins Ucraina să renunțe la arme nucleare spune că regretă ce a făcut: "Mă simt îngrozitor"

Înregistrarea s-a viralizat pe internet.

Acest apel vine în contextul în care Rusia a anunțat amplasarea de focoase nucleare în Belarus.

 Aleksandr Volfovici, un oficial al regimului de la Minsk a declarat joi, cu ocazia vizitei președintelui belarus la Moscova, că țara sa a păstrat toate amplasamentele nucleare de pe vremea Uniunii Sovietice și că armele atomice trimise de Rusia pot fi amplasate "oriunde în țară".

"Numărul de focoase nu contează. Ceea ce contează este cum vor fi folosite și dacă vor fi folosite corect. Iar noi știm cum să le folosim. În ceea ce privește dacă vor trebui folosite sau nu... Nu cred că lucrurile vor merge atât de departe încât să fie nevoie să fie folosite", a declarat Volfovici, citat de agenția de stat Belta. 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close