Antena 3 CNN Externe Turcia cere "un răspuns global pentru o problemă globală"

Turcia cere "un răspuns global pentru o problemă globală"

Turcia cere "un răspuns global pentru o problemă globală"
Sursa foto: Foto: vosizneias.com
22 Feb 2015   •   16:33
Căutările contină pentru trei tinere britanice care au anunţat că au plecat în Siria, pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic. Între timp, Turcia cere puterilor mondiale mai multe informaţii. 
 
Un oficial turc a făcut un apel la comunitatea internaţională să faciliteze acces la informaţii, pentru a putea tria fluxul de străini care vor să se îndrepte spre reţeaua teroristă. 
 
"Este o problemă globală care cere un răspuns global", a explicat Cemalettini Hasimi, pentru Sky News. Hasimi îl consiliază pe premierul turc, Ahmet Davutoglu, pe probleme de securitate şi externe. 
 
"Singura metodă de a preveni intrarea acestora este să ştim cum îi cheamă, să avem o listă, pentru a putea lua măsurile necesare", a explicat oficialul. 
 
Turcia are, în acest moment, o listă cu circa 10.000 de oameni care vor fi reţinuţi şi deportaţi, dacă vor încerca să intre în ţară. 
 
Lista, realizată cu sprijinul mai multor servicii de informaţii din lume, a crescut considerabil în ultimul timp, de la 5.000 de oameni, în vara lui 2014, la 7.000 de oameni la finalul lui 2014.
 

×
Subiecte în articol: turcia tinere Marea Britanie
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close