Antena 3 CNN Externe Viktor Orban către participanţii congresului PPMT: Avem vise comune neîmplinite, cum ar fi autonomia

Viktor Orban către participanţii congresului PPMT: Avem vise comune neîmplinite, cum ar fi autonomia

Viktor Orban către participanţii congresului PPMT: Avem vise comune neîmplinite, cum ar fi autonomia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Feb 2012   •   12:51
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a transmis sâmbătă participanţilor la lucrările congresului de constituire a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, că „printre visele comune neîmplinite” se află obţinerea autonomiei.

'Vă salut, din inimă, de la Budapesta. Astăzi s-au adunat oamenii cu care ne cunoaştem demult şi cu care avem vise mari neîmplinite, cum ar fi autonomia, cum ar fi această cetăţenie dublă valabilă în tot Bazinul Carpatic şi în toată lumea sau Planul Miko. Vă rog să-mi permiteţi ca în numele Guvernului Ungariei să vă salut, să vă doresc să faceţi faţă în această viaţă politică. Vă doresc să rămânem camarazi buni şi să vă îndepliniţi obiectivele', a afirmat premierul Ungariei, potrivit traducerii oficiale.

Secretarul de stat pentru Politici Naţionale din Guvernul de la Budapesta i-a asigurat pe participanţii la lucrări de sprijinul puterii politice din Ungaria.

'Suntem aici pentru a sărbători o luptă îndelungată, să sărbătorim că s-a înfiinţat PPMT. Este o bucurie că această luptă a avut succes. Asta înseamnă posibilitatea comunităţii de a formula în mod individual obiectivele, printre care se poate numi şi autonomia. Guvernul Ungariei va sprijini comunităţile de dincolo de graniţe, totdeauna puteţi conta pe sprijinul nostru. Tocmai de aceea consider important faptul că anul trecut în octombrie am adoptat documentul privind cadrul politicii naţionale ungare, care se referă la înmulţirea şi conservarea comunităţilor maghiare de dincolo de graniţe. Credem în drepturile egale, trebuie să ne ţinem pe propriile picioare, nu vrem să fim o naţiune asistată, ci una care vrea şi trebuie să lupte', a afirmat Repas Zsuzsanna, potrivit traducerii oficiale.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close