Antena 3 CNN High Tech Mozilla atacă piaţa telefoniei mobile. Vezi cele două telefoane care vor rula cu Firefox OS

Mozilla atacă piaţa telefoniei mobile. Vezi cele două telefoane care vor rula cu Firefox OS

Mozilla atacă piaţa telefoniei mobile. Vezi cele două telefoane care vor rula cu Firefox OS
de N.B.    |    22 Ian 2013   •   16:19

Mozilla a dezvăluit primele telefoane mobile create pentru sistemul de operare Firefox OS. Supranumite "Geeksphone" (rom - "telefonul tocilarului"), compania propune două variante, Keon şi Peak.

Cele două telefoane au dotări destul de modeste pentru un smartphone modern, însă sunt cât se poate de potrivite pentru ambiţiile comunicate de Mozilla de a domina piaţa smartphone-urilor ieftine.

Modelul cel mai ieftin, Keon, va fi livrat cu un procesor Snapdragon S1 de 1 Ghz, conectivitate 3 G, un ecran de 3,5 inchi HVGA Multitouch, 4 GB memorie ROM şi 512 MB RAM, micro SD, WiFi GPS şi cameră video de 3 megapixeli.



Spre deosebire de fratele mai mic, Peak are un display de 4,3 inchi qHD IPS Multitouch, procesor Snapdragon S4 1,2 Ghz dualcore, cameră video principală de 8 megapixeli şi cameră secundară de 2 megapixeli. Opţiunile de conectivitate şi memoria sunt aceleaşi cu Keon.



Mozilla a pus la dispoziţie şi un simulator al sistemului său de operare pentru cei care doresc să construiască aplicaţii, însă este de aşteptat că majoritatea aplicaţiilor pentru Firefox OS vor fi prezentate la finalul săptămânii Firefox OS App Days.

Cele două telefoane sunt programate pentru a fi lansate pe piaţă în luna februarie, însă nu s-au comunicat preţurile de la care vor porni.

×
Subiecte în articol: telefon mobil
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close