Antena 3 CNN Timp liber Muzică Guţă, în Le Monde: Un album al manelistului, în topul celor mai bune materiale discografice din 2010

Guţă, în Le Monde: Un album al manelistului, în topul celor mai bune materiale discografice din 2010

Guţă, în Le Monde: Un album al manelistului, în topul celor mai bune materiale discografice din 2010
Sursa foto: Foto: nicolaeguta.ro
14 Dec 2010   •   17:10

Performanţă pentru manelistul român Nicolae Guţă. Acesta a fost inclus printre cele mai bune cinci apariţii discografice din 2010 din Franţa de către un critic al publicaţiei franceze Le Monde.

"Extraordinarul cântăreţ ţigan din România Nicolae Guţă impresionează prin virtuozitatea vocii sale, lansându-se într-o cursă nebună de onomatopee ritmice, precum cea care deschide această reeditare a unui album", a scris Patrick Labesse pentru Le Monde.

Albumul lui Guţă, "La Grande voix tzigane de Roumanie", se află pe locul al patrulea în clasamentul alcătuit de criticul francez. Albumul manelistului român a fost devansat de "Aou Amwin", de Danyel Waro, un album de maloya - stil muzical reprezentativ din Réunion, "Africa 50 Years Of Music", semnat de diverşi artişti şi cuprinzând 50 de CD-uri, şi "Ali & Toumani", de Ali Farka Touré şi Toumani Diabaté.

Locul al cincilea al clasamentului realizat de criticul francez a fost ocupat de albumul "BeloBelo", de Eténesh Wassié şi Mathieu Sourisseau, un album inspirat din repertoriul tradiţional etiopian.

Nicolae Guţă, născut pe 3 decembrie 1967, la Aninoasa, în judeţul Hunedoara, este unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi şi compozitori români de manele, fiind rom de origine, se arată pe site-ul său, la rubrica "Bibliografie".

Acesta este topul publicat de Le Monde:

1. "Aou Amwin", de Danyel Waro

2. "Africa 50 Years Of Music"

3. "Ali & Toumani", d'Ali Farka Touré & Toumani Diabaté

4. "La Grande voix tzigane de Roumanie", de Nicolae Guţă

5. "BeloBelo", d'Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau

×
Subiecte în articol: Le Monde album
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close