Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL şi-a dat acordul ca Gigi Becali să candideze din partea USL. Liberalii încep negocierile şi cu PNŢCD

Antonescu: PNL şi-a dat acordul ca Gigi Becali să candideze din partea USL. Liberalii încep negocierile şi cu PNŢCD

Antonescu: PNL şi-a dat acordul ca Gigi Becali să candideze din partea USL. Liberalii încep negocierile şi cu PNŢCD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Oct 2012   •   13:53

Conducerea PNL şi-a dat acordul, luni, ca Gigi Becali să candideze din partea USL. În plus, conducerea liberală a decis începerea negocierilor pentru un acord politic nu numai cu PNG, condus de George Becali, dar şi cu PNŢCD - aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

"Biroul Permanent Central (BPC) a votat în unanimitate o poziţie de principiu favorabilă unui acord politic cu PNG şi PNŢCD autentic, condus de Victor Ciorbea, deci un vot unanim pentru susţinerea din partea acestor formaţiuni", a declarat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Antonescu a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, George Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL pentru a candida.

Preşedintele PNL a anunţat că discuţiile de amănunt cu Victor Ciorbea şi cu Gigi Becali, dar şi cu Victor Ponta şi cu preşedinţii de organizaţii vor avea loc în următoarele zile.

"Nu vă aşteptaţi la două lucruri, cel puţin pentru ziua de astăzi: la destrămarea USL şi la înlăturarea mea din fruntea PNL (...) Vocile care nu sunt... sau care au ceva de spus o spun public, votul a fost unul unanim, deci cu unanimitate", a punctat Antonescu.

El a fost întrebat dacă se ia în calcul posibilitatea ca Becali să fie contracandidatul lui Dan Diaconescu în acelaşi colegiu în care acesta va candida pentru parlamentare.

"Sigur că există această posibilitate, mie chiar mi s-ar părea un frumos derby, să zicem aşa în limbaj sportiv, dar sunt chestiuni pe care nu le pot hotărî singur, iar faptul că într-un colegiu se întâlnesc doi anume candidaţi nu poate fi stabilit numai de către unii", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că Becali va trebui în mod formal să devină membru al PNL, însă acesta va rămâne liderul politic al formaţiunii sale, PNG.

"În condiţiile în care acest acord se va încheia, membrii, susţinătorii, simpatizanţii PNG, atâţia câţi sunt ei, vor vota listele USL, Gigi Becali va candida pe listele USL. Ca să candidezi din punct de vedere juridic, formal, trebuie să faci parte dintr-un partid componentă a alianţei. Deci Gigi Becali se va înscrie formal într-unul dintre aceste partide, dar de facto el va rămâne practic liderul propriului său partid", a mai explicat Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmând că Becali va câştiga. "Cu Becali îl batem pe principalul aliat al PDL, Dan Diaconescu", a spus şeful social-democraţilor.

La rândul său, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni, că el susţine intrarea lui George Becali în PNL, afirmând că este "un bun creştin", dar şi "rău de gură", fapt care ajută formaţiunea la alegeri.

Nu toţi liberalii însă sunt de acord cu sprijinirea finanţatorului Stelei. Liberalii nu sunt încântaţi de o eventuală fuziune cu PNG. Ce părere au Haşotti, Diaconu şi Fenechiu

Europarlamentarul George Becali, finanţatorul Stelei, a declarat joi, că el va fi susţinut de USL pentru un mandat într-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei, iar PNG va susţine uniunea la alegerile din iarnă.

Citeşte şi Crin Antonescu:  Victor Ciorbea va candida "cu siguranţă" din partea USL la alegerile parlamentare






×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close