Antena 3 CNN Actualitate Actriţa Ani Creţu a dat statul român în judecată: "Consider că mi-am câştigat salariul de mamă după ce am cotizat la stat timp de 15 ani

Actriţa Ani Creţu a dat statul român în judecată: "Consider că mi-am câştigat salariul de mamă după ce am cotizat la stat timp de 15 ani

Actriţa Ani Creţu a dat statul român în judecată: "Consider că mi-am câştigat salariul de mamă după ce am cotizat la stat timp de 15 ani
13 Dec 2013   •   18:32

Este actor, scenarist şi regizor iar statul îşi bate joc de ea. Actriţa Ani Creţu a dat statul în judecată pentru că şi-a primit indemnizaţia pentru creşterea copilului după JUMĂTATE DE AN de la naştere. Vrea să lupte nu doar pentru ea, ci pentru toate mamele din România care stau la mâna statului pentru a avea ce să pună în biberonul copilului.

Ani Creţu este doar una dintre miile de mame din România care nu au primit indemnizaţia pentru copil de la stat. Este printre puţinele însă, care a dat statul român în judecată.

"Consider că mi-am câştigat acest salariu de mamă după ce, aproape 15 ani, am cotizat la statul român ca actriţă. Şi dacă mi s-a încălcat un drept caut îl îndrept. Şi nu atât pentru mine, pentru că nu ştiu cât se mai poate pentru mine, copilul a împlinit un an, ci pentru alte mame care întradevăr ele nu au la cine să strige", le-a spus Ani Creţu jurnaliştilor.

Actriţa spune că a fost tratată cu indiferenţă de către autorităţi atunci când a mers să-şi ceară dreptul în instanţă, iar termenul dat de instanţă a fost fixat în luna a şasea, anul viitor.

La doar două săptămâni după ce a dat statul în judecată, a primit şi banii pentru doar două dintre cele 6 luni. Chiar şi aşa, nu se opreşte aici, pentru că vrea să le ajute şi pe cele care s-ar putea confrunta în viitor cu aceeaşi problema.

Potrivit legii, indemnizaţia se primeşte la 43 de zile de la naşterea copilului.

×
Subiecte în articol: actriţă
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close