Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Drapelul României a fost alături de militarii români în teatrele de luptă din toată lumea

Drapelul României a fost alături de militarii români în teatrele de luptă din toată lumea

Drapelul României a fost alături de militarii români în teatrele de luptă din toată lumea
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Apr 2013   •   12:48

Drapelul României flutură semeţ chiar şi în cele mai "fierbinţi" zone ale globului. Afganistan este unul dintre aceste locuri. Militarii noştri sunt cei care poartă zi de zi tricolorul pe uniforme. Tot ei sunt cei care fac ca cele trei culori să câştige respectul şi admiraţia afganilor.

La mii de kilometri distanţă de ţară, militarii români nu au deloc o viaţă uşoară. Pericolul pândeşte în orice clipă şi în orice loc, dar s-au obişnuit cu asta. Cu dorul de familie e însă mai greu.

Ei ştiu, totuşi, că trebuie să reprezinte cu demnitate tricolorul care îi distinge de celelalte armate şi sunt mândri că au reuşit să facă din România o ţară apreciată chiar şi de afgani.

Peste un an, trupele coaliţiei încep retragerea din această ţară măcinată de războaie, aşa că militarii noştri spun că rolul lor din acest an este şi mai important: după plecarea forţelor coaliţiei, securitatea Afganistanului va fi asigurată de armata naţională afgană, iar misiunea noastră constituie un element-cheie în acest proces de tranziţie.

Pentru că drapelul României este cel care le aminteşte permanent de ţară, militarii spun că sunt alături de campania Antena 3, iar printre susţinători este chiar ministrul Apărării, Mircea Duşa.

"Am insistat ca în judeţul Harghita să existe pe toate instituţiile de stat şi pe toate instituţiile publice steagul României şi cred că această acţiune a postului dvs. de televiziune este una importantă şi nu vă ascund faptul că şi Armata Română vă va sprijini în realizarea acestei acţiuni, pentru că se va organiza acea festivitate de arborare a steagului pe un aeroport care aparţine Ministerului Apărării", a spus ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Cel mai mare steag naţional va fi gata la începutul lunii mai. Iniţiativa este o continuare a campaniei "Pe Tricolor e scris Unire" din luna decembrie, anul trecut. Atunci, Antena 3 a împărţit steaguri în cele mai importante pieţe din Bucureşti.







×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close