Antena 3 CNN Actualitate Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani

Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani

Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   11:41
Încă o lovitură în familia lui Traian Băsescu, după arestarea fratelui său şi punerea sub urmărire penală a noului soţ al Ioanei Băsescu. Ginerele preşedintelui, avocatul Radu Pricop, nu mai primeşte despăgubirile de 200.000 de euro pe care le aştepta pentru terenul pe care l-ar fi obţinut prin fals şi înşelăciune. 

Ilegalităţile din afacerea cu terenurile Brătienilor au fost dezvăluite în mai multe emisiuni de la Antena 3. Soţul Ioanei Băsescu şi alte patru persoane au cumpărat drepturi litigioase pentru 90 de hectare de teren în comuna Ştefăneşti de la un presupus moştenitor al Brătienilor. 
 
În faţa instanţei, toţi cei cinci au declarat că nu mai există alţi pretendenţi la retrocedarea acestui teren, iar la dosarul cauzei au fost depuse acte mincinoase din care rezulta că moştenitoarea de drept era decedată. 
 
Procesul s-a judecat în mai puţin de un sfert din timpul alocat litigiilor de acest gen, iar instanţa a decis ca Radu Pricop şi partenerii săi să primească despăgubiri de 10 milioane de euro de la statul român. 
 
Pricop nu a primit însă niciun ban deoarece Parchetul General a deschis o anchetă penală în acest dosar şi a cerut Autorităţii Naţionale de Retrocedări să nu facă plata. De asemenea, Parchetul a cerut ANRP să se constituie parte civilă în proces.

Până acum nici nu s-a emis titlu de despăgubire pentru Radu Pricop. Săptămâna trecută trebuia să se elibereze primul titlu de despăbuire. Este vorba despre o despăgubire în valoare de 10 milioane euro, iar prima tranşă primită trebuia să fie de cinci milioane euro. Până la finalizarea procesului, soţul Ioanei Băsescu, Radu Pricop, nu va fi primi niciun ban.
 
Radu Pricop s-a îmbogăţit după mai multe afaceri cu statul român. A încasat peste 300.000 de euro dintr-un contract cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi alţi 388.000 de euro dintr-un contract cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni. 
 
 
La sfârşitul anului trecut, Mihai Gâdea dezvăluia la "Sinteza Zilei" faptul că iubitul Ioanei Băsescu, Radu Pricop, va primi 10 milioane de euro despăgubire pentru 90 de hectare de teren care nici măcar nu-i aparţin. Este vorba despre un teren al familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă.

Despăgubiri de 10 milioane de euro pentru nişte terenuri care au aparţinut familiei brătienilor

Gâdea a prezentat, de-a lungul mai multor emisiuni, DOVADA că întreaga retrocedare se sprijină pe un fals greu de imaginat: omorârea în acte a celei care s-ar fi putut opune acestei afaceri.

- implicat în dosarul retrocedărilor pământurilor Brătienilor
- în dosar, o moştenitoare a Brătienilor a fost declarată moartă
- firma lui Pricop a primit după o negociere directă un contract cu Centrul Naţional al Cinematografiei, valoarea contractului: 302.000 euro, fără TVA
- contract cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, valoarea contractului: 388.800 lei, fără TVA
- partenerii lui de afaceri obţin despăgubiri de milioane de euro de la stat

×
Subiecte în articol: Radu Pricop
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close