Antena 3 CNN Actualitate Otopeni. Misterul piciorului descoperit în bagajul chinezului, dezlegat la IML

Otopeni. Misterul piciorului descoperit în bagajul chinezului, dezlegat la IML

Otopeni. Misterul piciorului descoperit în bagajul chinezului, dezlegat la IML
Sursa foto: Foto: modista.ro
de M.Z.    |    O.P.    |    30 Mar 2012   •   05:21

Un fragment din piciorul unui animal, găsit în bagajul unui chinez care se pregătea să plece la Roma, a pus autorităţile pe jar. Iniţial acestea au crezut că este vorba de un picior uman, aşa că cetăţeanul chinez a fost dus la audieri la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Investigaţiile de laborator comunicate de IML au exclus natura umană a fragmentului respectiv. Cetăţeanul chinez a declarat anchetatorilor că a cumpărat fragmentul de la un bărbat necunoscut şi  voia să o valorifice la un restaurant din Italia.

Alarma a fost dată în jurul orei 17 pe aeroportul Otopeni, după ce la un control al Brigăzii Antitero, în bagajul unui cetăţean chinez a fost găsită o bucată de picior, congelată, cu unghiile smulse şi fără piele.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al SRI Sorin Sava a declarat că este vorba despre un picior uman. Pe fir au intrat criminaliştii, cetăţeanul chinez a fost reţinut pentru cercetări, iar cazul a ajuns la Parchetul General. După cîteva ore, însă, situaţia s-a schimbat radical. Un oficial al ambasadei chineze la Bucureşti a declarat pentru Antena 3 că bărbatul reţinut avea la el o parte din membrul inferior al unui urs.

În acest timp, cetăţeanul chinez a fost audiat la Parchetul General, iar bucata de picior a fost dusă la IML pentru investigaţii, care au stabilit clar că fragmentul nu aparţinea unui om. Într-un comunicat de presă, parchetul a explicat cum a fost posibilă confuzia.

Cetăţeanul chinez a fost audiat ore întregi la parchet. Bărbatul în vîrstă de aproximativ 54 de ani a venit în România de mai multe ori în ultimele luni şi intenţiona să plece cu o cursă low cost către Aeroportul Ciampino din Roma.





×
Subiecte în articol: Aeroport Otopeni bagaj România
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close