Antena 3 CNN Actualitate Peste 150 de persoane participă la un miting anti-Băsescu în Piaţa Universităţii

Peste 150 de persoane participă la un miting anti-Băsescu în Piaţa Universităţii

Peste 150 de persoane participă la un miting anti-Băsescu în Piaţa Universităţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2012   •   22:18

Peste 150 de oameni participă, vineri seară,  în Piaţa Universităţii din Capitală, la un miting contra lui Traian Băsescu, informează Mediafax. Manifestanţii se declară nemulţumiţi de faptul că acesta va reveni la Palatul Cotroceni, după ce Curtea Constituţională a invalidat referendumul din 29 iulie.
   
Protestatarii s-au adunat pe trotuarul dinspre Teatrul Naţional, unde scandează împotriva lui Băsescu şi agită steaguri tricolore şi pancarte.
   
Ordinea la protest este asigurată de mai mulţi jandarmi care se află pe carosabil, în faţa manifestanţilor.

   
Protestele de la Universitate au dus, marţi şi miercuri, la blocarea temporară a traficului rutier în zonă, după ce participanţii au dărâmat gardurile de la marginea trotuarului şi au ocupat bulevardul Nicolae Bălcescu.
  
În urma acestor incidente, Jandarmeria Capitalei a anunţat vineri la prânz, într-un comunicat, că 50 de persoane din rândul protestatarilor de la Universitate au fost amendate pentru tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte, iar pentru alte 49 sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public.

Jandarmeria Capitalei a precizat, în acelaşi comunicat, că unui număr de şapte persoane le sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
   
Ulterior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, vineri seară, că a dispus "identificarea" autorilor comunicatului de presă al Jandarmeriei Capitalei despre măsurile contra protestarilor care au încălcat legea la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii.
   
În opinia lui Duşa, autorii comunicatului "nu au ce căuta prin Jandarmerie".
  

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close