Antena 3 CNN Actualitate Ponta: „Hoţul hoţilor”, Adriean Videanu, are înţelegere cu Dan Diaconescu pentru a acoperi fraudele PDL la Oltchim. Vezi reacţia lui Videanu

Ponta: „Hoţul hoţilor”, Adriean Videanu, are înţelegere cu Dan Diaconescu pentru a acoperi fraudele PDL la Oltchim. Vezi reacţia lui Videanu

Ponta: „Hoţul hoţilor”, Adriean Videanu, are înţelegere cu Dan Diaconescu pentru a acoperi fraudele PDL la Oltchim. Vezi reacţia lui Videanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2012   •   13:53
Adriean Videanu încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim. Aceasta a fost declaraţia făcută de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei BPN al PSD.

"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a solicitat ca Dan Diaconescu, dacă are banii sau dacă îi va da Adriean Videanu banii pentru privatizarea Oltchim, să-i aducă imediat. Premierul a precizat că, dacă Dan Diaconescu nu va aduce banii, atunci Guvernul va găsi o soluţiue pentru a salva Oltchim.

Prim-ministrul a adăugat că "hoţii ca Videanu şi impostorii pe care îi bagă în faţă" trebuie să răspundă în faţa legii. "Hoţii ca Videanu şi impostorii pe care ei îi bagă în faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii şi, sigur, vor răspunde şi în faţa oamenilor pe 9 decembrie", a spus Ponta.

Victor Ponta a arătat că Guvernul va trimite actele necesare în cazul Oltchim la Parchet, aşa cum s-a procedat şi în cazul "băieţilor deştepţi".

Videanu ripostează: PDL cere demisia Guvernului

Comentând acuzaţiile care i-au fost aduse, Adriean Videanu a declarat că PDL cere demisia Guvernului. Preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti l-a atacat la rândul lui pe premierul Ponta spunând că acesta este "mitoman naţional". Videanu a respins acuzaţiile privind existenţa unei înţelegeri între el şi Dan Diaconescu privind Oltchim.

"Legat de Dan Diaconescu, singura dată când am vorbit cu Dan Diaconescu la telefon a fost când m-a acuzat public că aş fi putut să-l influenţez pe domnul preşedinte Traian Băsescu să-l bage la puşcărie. A fost singura dată în viaţa mea când am vorbit cu domnul Dan Diaconescu", a precizat Videanu, citat de Mediafax.

OPSPI şi Dan Diaconescu nu au semnat astăzi contractul privind privatizarea Oltchim. Diaconescu a declarat că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată odată cu prezentarea caietului de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.






 


 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close