Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Aruncătorul român de greutate Andrei Gag, record naţional în ziua a doua a Balcaniadei

Aruncătorul român de greutate Andrei Gag, record naţional în ziua a doua a Balcaniadei

Aruncătorul român de greutate Andrei Gag, record naţional în ziua a doua a Balcaniadei
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   21:21

Aruncătorul român de greutate Andrei Gag poate fi considerat performerul zilei a doua a Campionatelor balcanice de atletism pentru seniori de la Pitești, el reușind duminică să-și adjudece titlul balcanic, cu un nou record naţional, cu 20,96 m, din prima încercare, îndeplinind, totodată, și baremul pentru Campionatele mondiale de luna aceasta, de la Beijing, scrie Agerpres.

Andrei Gag, 24 de ani, o vârstă foarte bună pentru o asemenea probă a longevităţii, deţinea recordul ţării cu 20,69 m, dar anunţa continuarea progresului său, după ce a devenit anul acesta și vicecampion mondial universitar, în Coreea de Sud.

O victorie așteptată a obținut duminică pentru delegația României și săritoarea în lungime Florentina Marincu, dublă campioană mondială de cadeți, campioană europeană de juniori și medaliată cu bronz indoor la seniori anul acesta. Sportiva de la Cetate Deva și-a adjudecat și titlul balcanic, cu 6,65 m, din prima săritură.

De asemenea, într-o probă în care erau favorite, alergătoarele românce de la 4x400 m (Sanda Belgyan, Florina Pierdevară, Anamaria Ioniță și Bianca Răzor) s-au impus fără probleme, cu timpul de 3'33"07/100, cu exact 4 secunde mai bun decât a doua clasată, Croația.

Remarcabilă reapariția în prim-planul întrecerii a fostei semifondiste Ancuța Bobocel, care a născut cu puțin timp în urmă, apărând din nou pe pistă pe distanțe mai lungi decât cei 3.000 m cu care ne-a obișnuit. La Campionatele naționale de acum 2 săptămâni a câștigat un titlu, iar acum s-a clasat pe locul secund la 5.000 m, cu un nou record al carierei.

Rezultate greutate masculin:
1. Andrei Gag (România) — 20,96 m NR
2. Asmir Kalasinac (Serbia) — 20,64 m
3. Gheorghi Ivanov (Bulgaria) — 19,93 m
.....
5. Rareș Toader (România) — 18,91 m
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close