Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: 'Jucătorii vor fi testați la fiecare șapte zile'

Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: 'Jucătorii vor fi testați la fiecare șapte zile'

13 iunie este data la care ar trebui să înceapă Liga 1 de fotbal, în condițiile în care echipele participante la cupele europene trebuie anunțate până pe 20 iulie.

Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: 'Jucătorii vor fi testați la fiecare șapte zile'
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Mai 2020   •   11:33

Antrenamentele se pot relua, teoretic, începând chiar de mâine - 15 mai 2020.

Gică Popescu, consilierul premierului, a declarat joi la Antena 3 că a avut o videoconferință împreună cu Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă și reprezentanții celor 14 cu cluburi din Liga 1 și s-a decis ca pe data de 15 mai (vineri -n.red.) să fie reluate antrenamentele, în anumite condiții.

Când se reia Campionatul de Fotbal

„Deci mâine putem relua antrenamentele în anumite condiții. Aceste condiții ar fi de cantonament pentru echipele care vor să înceapă, echipele care nu doresc să stea în cantonament vor trebui să stea într-o nouă izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile după care să înceapă antrenamentele.

Cred că majoritatea cluburilor vor alege să intre în cantonament, cu toate că vor fi costuri suplimentare”, a spus Gică Popescu.

Cluburile din Liga 1, obligate să facă 3 teste de COVID-19, în două săptămâni de cantonament

Potrivit lui, una dintre măsurile decise este ca jucătorii să fie izolați de exterior în locurile de cantonament.

„Trebuie să păstreze distanțe chiar și la deplasarea cu autocarul și cel mai important e testarea la fiecare 7 zile”, a adăugat Gică Popescu.

Gică Popescu: Vom începe antrenamentele în grupuri de patru

„Vom începe antrenamentele în grupuri de patru, iar dacă testările vor fi ok vom putea face antrenamente normale(...). Toți vrem să jucăm, să începem Liga.

Și noi, și spectatorii și partenerii pe care îi avem. Am fi toți bucuroși ca lucrurile să decurgă normal astfel încât pe 13-14 iunie să putem să avem un campionat”, a precizat Popescu, joi, la Antena 3.

Când se reia Campionatul de Fotbal

 

×
Subiecte în articol: antrenament fotbal
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close