Antena 3 CNN Life Știinţă Zeci de oraşe vor fi rase de pe faţa pământului. Descoperirea din Antarctica care schimbă harta lumii

Zeci de oraşe vor fi rase de pe faţa pământului. Descoperirea din Antarctica care schimbă harta lumii

Zeci de oraşe vor fi rase de pe faţa pământului. Descoperirea din Antarctica care schimbă harta lumii
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
de O.P.    |    14 Mai 2012   •   06:28

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au fost şocaţi de descoperirea pe care au făcut-o analizând gheaţa din Antarctica. Un bazin care se află sub straturile de gheaţă ar putea provoca prăbuşirea unei mari întinderi, iar acest lucru ar genera creşterea oceanelor cu 3 metri.

Acest bazin, descoperit sub gheaţa din Antarctica, are o suprafaţă similară cu întinderea Ţării Galilor - 100 de kilometri lăţime, 200 de kilometri lungime şi o adâncime de 2 kilometri.

"Descoperirea aceasta este crucială în zona Arcticii. Ştim foarte puţine despre acest bazin, iar zona este într-o continuă schimbare, însă impactul asupra întregii lumi ar fi unul devastator", a declarat Martin Siegert, profesor coordonator la Universitatea din Edinburgh.

În cazul în care gheaţa care se află deasupra bazinului s-ar prăbuşi, nivelul oceanelor s-ar ridica cu aproape 3 metri, lucru ce ar avea consecinţe devastatoare în întreaga lume. Zeci de oraşe de coastă ar fi inundate total, iar altele parţial şi milioane de oameni ar avea de suferit, scrie Daily Mail.



×
Subiecte în articol: descoperiri Antarctica
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close