Antena 3 CNN Actualitate 13 rromi protestează pe un bloc din centrul Capitalei pentru că vor case în sectorul 5

13 rromi protestează pe un bloc din centrul Capitalei pentru că vor case în sectorul 5

13 rromi protestează pe un bloc din centrul Capitalei pentru că vor case în sectorul 5
13 Noi 2008   •   18:25

13 rromi protestează de miercuri dimineaţă în centrul Capitalei, la doi paşi de sediul Poliţiei şi nimeni nu îi pototoleşte. Cei 13 s-au urcat pe un bloc şi ameninţă că se sinucid dacă nu primesc locuinţe. Oamenii nu au forme legale să locuiască în sectorul 5, acolo unde şi-ar dori să aibă case.
Cele 13 persoane de etnie rromă au început protestul la ora 8. Oamenii s-au urcat pe un bloc aflat la câţiva metri de sediul Poliţiei Capitalei, ameninţând că se sinucid. Protestatarii cer autorităţilor locuinţe sociale.
Forţele de ordine, nu au făcut nimic pentru a-i determina pe protestatari să coboare. Reprezentanţii poliţiei nu au intervenit cu forţe speciale şi nici negociatorii nu sunt prezenţi pentru a rezolva problema. Din cauza lipsei de fermitate a Poliţiei, oamenii cred că îşi pot rezolva problemele urcîndu-se pe stâlpi sau clădiri.
În ţările civilizate, poliţia este prima care intervine în astfel de situaţii, restabilind ordinea. La noi, chiar dacă sediul Poliţiei este la câteva minute de clădirea pe care s-au urcat protestatarii, nici şeful Instituţiei, Marian Tutilescu şi nici alctineva din conducerea Poliţiei nu a venit la locul faptei.
Reprezentanţii primăriei nu pot face nimic, deoarece protestatarii nu au forme legale pentru a locui în sectorul 5.
Antena 3

×
Subiecte în articol: centrul Capitalei
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close