Antena 3 CNN Actualitate Accident de muncă în Bucureşti. Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ (VIDEO)

Accident de muncă în Bucureşti. Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ (VIDEO)

Accident de muncă în Bucureşti. Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ (VIDEO)
Sursa foto: Romexpo
27 Iun 2009   •   13:52

Un muncitor a murit sâmbătă după ce un mal de pământ s-a prabuşit peste el. Tânărul decedat avea doar 21 de ani. Era din judeţul Teleorman şi muncea pe şantier în Capitală de peste un an. Un al doilea muncitor, în vârstă de 30 de ani, care se afla într-o zonă mai sigură la momentul producerii accidentului a fost salvat şi transportat de urgenţă la Spitalul Elias din Bucureşti. Starea sa de sănătate este stabilă. Accidentul de muncă s-a produs pe un şantier din zona Piaţa Presei, lângă pavilioanele Romexpo.

Din primele cercetări a reieşit că vina pentru producerea accidentului o poartă firma de construcţii, pentru care lucrau cei doi muncitori. Potrivit legii, dacă un şanţ în care se execută lucrări are adâncimea mai mare de un metru, constructorii sunt obligaţi să asigure pereţii acestuia. În cazul de faţă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar un tânăr a murit.

În urmă cu exact o lună, alţi trei muncitori au murit în aceleaşi condiţii, pe şantierul de la Pasajul Băneasa. Au fost îngropaţi de vii, într-un şanţ de şase metri adâncime, sub tone de pământ. Şi în acel caz, pereţii şanţului nu erau asiguraţi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident de munca
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close