Antena 3 CNN Actualitate Jurnaliști bătuți în timp ce filmau tăierile ilegale de păduri: ”M-au dezbrăcat în pielea goală și m-au trimis acasă în fundul gol!”

Jurnaliști bătuți în timp ce filmau tăierile ilegale de păduri: ”M-au dezbrăcat în pielea goală și m-au trimis acasă în fundul gol!”

Bătaie cu răngi şi topoare în județul Suceava. Doi jurnaliști, Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, şi activistul de mediu Tiberiu Boşutar au fost bătuți crunt, într-o pădure, de 20 de indivizi.

Jurnaliști bătuți în timp ce filmau tăierile ilegale de păduri: ”M-au dezbrăcat în pielea goală și m-au trimis acasă în fundul gol!”
Sursa foto: newsbucovina.ro
de Laura Dinu    |    17 Sep 2021   •   10:48

Cei trei filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri, din România.

Victimele au ajuns în stare gravă la spital, iar polițiștii au reușit să identifice o parte dintre suspecți.

Vă avertizăm că urmează informații şi imagini cu un puternic impact emoțional.

”Să vă arăt picioarele, să vedeți. Așa arata un activist miliardar ce primește bani și trăiește din donații, așa cum încearcă toată lumea sa ne acuze, să discrediteze, să amenințe. Eu nu am nimic ce pierde. Pur si simplu îmi iubesc tara”, povestește activistul, aflat în ambulanță, în drumul spre spital.

”A primit un pumn și a căzut într-o râpă și cumva asta a fost șansa noastră!”

Atacul extrem de violent a avut loc într-o pădure de pe raza comunei Coșna.

”Unul din jurnaliști nu știe cum îl cheamă, a pierdut conștiența. Noroc că de la pumni unul a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112. Deci culmea, ma cheamă localnicii, ma îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii. De la politie ce sa cer? Politia nu poate trece cu procurorul de bariera păzită de zilier. Dragolea a primit un pumn și a căzut într-o râpă și cumva asta a fost șansa noastră.

Pădurarii care au fost acolo au fost de la un ocol privat”, mai povestește bărbatul. 

”M-au trimis în fundul gol sa merg acasă, asta am trăit eu azi!”

Activistul Tiberiu Boşutar se teme acum pentru viaţa lui şi a familiei sale.

”M-au dezbrăcat în pielea goală și au spus că mașina rămâne acolo si m-au trimis în fundul gol sa merg acasă, asta am trăit eu azi. 

Unul dintre cei care m-a bătut foarte tare a spus polițiștilor că data viitoare când dau cu ochii de Boșutar îl leagă de mașină si îl trag până îi rămâne numai piciorul”, spune el.

Atacatorii au distrus toate dovezile

Nu doar cei trei au fost bătuți cu bestialitate. Atacatorii au luat echipamentul jurnaliștilor, au scos cardul de memorie din cameră și au distrus toate dovezile.

”Au distrus echipamentul video a unor jurnaliști internaționali, care merg in teatre de război și nu au pățit nimic. În zona in care am mers eu, niște silvicultori au distrus echipamentul video al unor jurnaliști.

În afara de ”vă omorâm” eu nu am auzit nimic de la ei. Am încercat sa le spun ca nu e ok ce fac, era ”vă omorâm, va omorâm”! M-au bătut direct în față, de m-au zăpăcit”, a continuat el.

Certați de polițiști pentru că se aflau acolo

Unul dintre jurnaliștii atacați a povestit că oamenii legii chemați în ajutor i-au certat tot pe ei, pentru că se aflau pe un domeniu privat.

”Polițiștii, deși au fost sunați de Mihai, ne spuneau dar ce cautați acolo, e un ocol privat, ce cautați acolo?”, povestește Radu Mocanu.

După atac, victimele au fost duse de urgență la Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

”Legea să-și facă treaba! Hai, oameni buni, să salvăm țara asta!”, a concluzionat activistul. 

×
Subiecte în articol: activist taieri ilegale păduri
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close