Antena 3 CNN Actualitate Agresorul poliţistului din Târgovişte, reţinut în Capitală. Vezi filmul incidentului (VIDEO)

Agresorul poliţistului din Târgovişte, reţinut în Capitală. Vezi filmul incidentului (VIDEO)

Agresorul poliţistului din Târgovişte, reţinut în Capitală. Vezi filmul incidentului (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
05 Sep 2010   •   22:47

Daniel Uţă, interlopul recidivist care a băgat în comă un poliţist din Târgovişte, după ce l-a bătut cu bestialitate, a fost capturat, duminică seară, în Capitală. Luni dimineaţă, acesta a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. Este vorba despre acelaşi tânăr care acum câteva luni şi-a stâlcit în bătaie prietena în scara unui bloc. Nu a fost considerat pericol social atunci, aşa că a fost lăsat în libertate. Poliţistul se zbate acum între viaţă şi moarte.

Iată cum s-a desfăşurat întregul incident:

Târgovişte, puţin după miezul nopţii. Agentul de poliţie Codruţ Constantin Oprea intră în bar şi stă la masă, fără să consume alcool. Colegii de sindicat spun că fila o reţea de trafic de droguri. Oficial însă, era în timpul liber.

În jurul orei 4:00, poliţistul se ridică să meargă la toaletă. Daniel Uţă, aflat în local împreună cu doi amici, îl urmăreşte şi îl loveşte cu o sticlă în cap. Sare apoi pe geam şi dispare. Poliţistul e dus la spital chiar de către unul dintre cei doi prieteni ai lui Uţă.

Ora 6:00. Poliţistul ajunge la Spitalul Floreasca şi intră imediat în sala de operaţii. Intervenţia chirurgicală durează două ore. Mama poliţistului lovit ajunge la Spitalul Floreasca în cursul dimineţii. Nu reuşeşte să-l vadă însă, din cauza stării tânărului.

Ora 11:00. Unul dintre cei doi amici ai lui Uţă este prins de forţele de ordine. Este vorba chiar despre cel care l-a dus la spital pe poliţistul bătut. Bărbatul a fost audiat de anchetatori în calitate de martor.

Ora 13:00. Avocatul lui Daniel Uţă apare la parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Ora 15:30. Anchetatorii fac primele declaraţii. Poliţistul a fost lovit cu un obiect contondent, probabil cu o sticlă, de către Daniel Uţă, zis "Danezu", în vârstă de 22 de ani.

Pe tot parcursul zilei, anchetatorii au audiat mai mulţi martori, fără să de însă de urma agresorului. Într-un final, Daniel Uţă a fost capturat duminică seară, în jurul orei 23:00, în Bucureşti. Agresorul a fost prins într-un apartament din Capitală, în urma unei descinderi a poliţiştilor de la investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPI şi SRI.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în apartament a mai fost găsit un bărbat, care a fost de asemenea ridicat de poliţişti. Cei doi au fost duşi la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.




Barul aparţine viceprimarului din Târgovşite

Barul în care a avut loc bătaia se pare că ar aparţine viceprimarului din Târgovişte. Bogdan Ana, membru PDL, este cunoscut ca un apropiat al clanului Ghenosu, din care face parte şi agresorul. De altfel, viceprimarul a şi participat la evenimente mondene în familiile interlopilor. Bogdan Ana neagă vehement orice legătură dar este contrazis de imagini.

Clanul "Ghenosu", condus de Florin Pîrjol, făcea legea în Târgovişte. Bărbatul din imaginile de mai jos a scăpat chiar uşor. Membrii clanului nu erau străini de tâlhării şi alte infracţiuni cu violenţă, şi aveau după ei întotdeauna un întreg arsenal. Nu erau străini nici de politică. Presa a scris că Pîrjol ar fi prieten cu viceprimarul PDL al oraşului, Bogdan Ana, zis şi Body. Politicianul ar avea chiar un dosar, spun zvonurile, în care era cuzat şi un locotenent al clanului Ghenosu, Eugen Martin, zis ?Gicuţă". Body neagă însă orice legătură.

Florin Pârjol a organizat şi condus între 2000-2003 o grupare care se ocupa cu racolarea de tinere pe care le obliga ulterior să se prostitueze în Spania şi în Franţa. Şapte membri ai reţelei, printre care şi Florin Pârjol, au fost arestaţi şi acuzaţi de proxenetism, la Nisa. Magistraţii francezi i-au dat 7 ani de închisoare, dar avocaţii au reuşit să obţină extrădarea lui în România.

Ajuns acasă, Pârjol a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni. După un an a fost însă eliberat de judecătorii români. Instanţa care l-a pus în libertate pe Ghenosu era condusă de Elena Turcu, judecătoarea care s-a dat în spectacol când a fost prinsă de poliţişti conducând în stare de ebrietate.

Acelaşi magistrat, Elena Turca a făcut parte din completul de judecători care, în 2008, l-a eliberat din arest pe Ghenosu, după un scandal cu arma în mână, în plin centru oraşului.

Nu este însă singurul magistrat care a dat dovadă de clemenţă faţă de Florin Pârjol. Judecătorul prahovean Dumitru Rebegea a fixat un termen de judecătată a lui Pârjol după ce îi expira ordonanţa de reţinere. Ajuns în libertate, interlopul a dispărut înainte de a mai fi judecat. Pentru serviciul făcut, magistratul Rebegea a primit 30.000 de euro şi a ajuns pe mâna procurorilor anticorupţie.



Antena 3


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close