Antena 3 CNN Actualitate Agricultorii din Buzău, controlați după scandalul roșiilor coapte forțat

Agricultorii din Buzău, controlați după scandalul roșiilor coapte forțat

După scandalul roșiilor coapte forțat, reprezentanții Ministerului Agriculturii fac verificări în județul Buzău, pentru a vedea dacă au fost respectate normele privind utilizarea pesticidelor.

Agricultorii din Buzău, controlați după scandalul roșiilor coapte forțat
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   13:05

Se fac controale în bazinul legumicol Glodeanu Sărat, în județul Buzău, acolo unde a pornit scandalul roșiilor coapte forțat.

La aceste controale participă inclusiv reprezentanți ai Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, dar și anumite autorități locale.

Autoritățile vor lua probe de la roșiile cultivate de agricultori, urmând să se stabilească ce concentrație de substanțe toxice au fost folosite pentru stropire.

Controalele vin în urma unor anchete care au dezvăluit că anumiți legumicultori au folosit substanțe toxice în concentrații foarte mari, care depășesc de opt ori limita admisă prin lege.

Citește și: Cum recunoaștem roșiile coapte forțat: "Pulpa este lemnoasă, iar semințele lipsesc"

Legumicultorii ar fi scos la vânzare roșiile stropite, acestea ajungând chiar și pe rafturile supermarketurilor, la secțiunea BIO.

Ministrul Agriculturii a declarat că o astfel de practică nu este admisibilă, iar în aceste condiții, legumicultorilor li se vor retrage subvențiile.

De asemenea, Petre Daea a transmis că, în perioada următoare, legumicultorii vor fi monitorizați, astfel încât să nu se mai ajungă la o situație asemănătoare.

 

×
Subiecte în articol: roșii toxice pesticide agricultori Buzau
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close