Antena 3 CNN Actualitate Alertă alimentară: Chipsuri cu acrilamidă, retrase din magazine. Consumatorii trebuie să le returneze cât mai repede

Alertă alimentară: Chipsuri cu acrilamidă, retrase din magazine. Consumatorii trebuie să le returneze cât mai repede

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la rafturile magazinelor, după ce s-a descoperit că depășește valorile admise de acrilamidă, o substanță extrem de periculoasă pentru sănătate.

Alertă alimentară: Chipsuri cu acrilamidă, retrase din magazine. Consumatorii trebuie să le returneze cât mai repede
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   17:42

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a informat că anumite chipsuri au fost retrase din supermarketuri, acestea depășind valorile admise de acrilamidă.

Acrilamida este o substanță dăunătoare, care se găsește mai ales în preparatele prăjite, cum ar fi cartofii sau anumite produse de patiserie.

"Furnizorul DENNRRE a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a produselor Eco chipsuri de legume lot (dată de expirare) 15 aprilie 2023 și 22 aprilie 2023, ca urmare a depășirii valorilor admise ale acrilamidei”, este anunțul postat pe site-ul ANSVSA.

Cei care au cumpărat aceste chipsuri sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazin, în perioada 2-23 martie, urmând să primească contravaloarea lor, potrivit Mediafax.

Citește și: Carne cu plastic, vândută într-un supermarket din Bucureşti: "E carne artificială?"

×
Subiecte în articol: chipsuri retrase
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close