Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Târgu Mureş: Două cutii suspecte la Sinagogă. O grădiniţă a fost evacuată

Alertă la Târgu Mureş: Două cutii suspecte la Sinagogă. O grădiniţă a fost evacuată

Alertă la Târgu Mureş după ce două cutii suspecte au fost observate la sinagoga din oraş. Dispeceratul 112 a fost sesizat imediat şi s-au luat primele măsuri de securizare a zonei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   13:58

Dispeceratul 112 a fost sesizat marţi, după ora 12,00, de existenţa a două cutii suspecte la Sinagoga din Târgu Mureş, echipele specializate fiind la faţa locului pentru a ridica coletele respective, iar o grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei.

"Sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim", a declarat, pentru Agerpres, liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub.

Surse din cadrul anchetei susţin că grădiniţa din apropiere a fost evacuată şi că cele două cutii urmează să fie scanate şi transportate.

La faţa locului au ajuns şi forţele antitero pentru a ridica şi verifica cele două colete suspecte. 

Accesul în zonă este limitat. Se ia în calcul orice ipoteză, aşa că măsurile de securitate sunt drastice. 

Update 14.50 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, locotenent Alexandra Căluşeri, a anunţat că echipajul de pompieri se retrage din dispozitivul de la Sinagoga Târgu Mureş şi că s-a constatat că cele două valize găsite, marţi, în curtea lăcaşului de cult nu prezintă niciun pericol.

Cele două colete suspecte au fost deschise şi s-a descoperit că interior erau tacâmuri. Pachetele erau aruncate peste gardul Sinagogii, în curte.

Echipajele de intervenţie s-au retras. Toată actiunea a durat aproape două ore, timp in care a fost inchisa strada Aurel Filimon. 

 

×
Subiecte în articol: sinagoga Târgu Mureș
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close