Antena 3 CNN Actualitate Ancheta bebeluşului din Danemarca. Bunicii materni sunt apţi să-l îngrijească

Ancheta bebeluşului din Danemarca. Bunicii materni sunt apţi să-l îngrijească

Răspuns important în ancheta în cazul bebeluşului din Danemarca luat de autorităţi. Autorităţile din România au ajuns la concluzia că bebelușul poate fi îngrijit de bunicii materni.

Ancheta bebeluşului din Danemarca. Bunicii materni sunt apţi să-l îngrijească
de Florentina Lazăr    |    09 Feb 2022   •   17:12

Inspectorii DGASPC Vaslui au făcut o evaluare care a arătat că bunicii materni pot îngriji acest bebeluş.

De altfel, această evaluare arată că bunica este casnică şi desfăşoară o activitate de voluntaria la o asociaţie umanitară.

De asemenea, bunicul din partea mamei este asistent maternal profesionist, cu o experienţă de 10 ani. În acest moment, acesta are şi în plasament o fetiţă de 14 ani.

Bunicii paterni sunt de acord ca bunicii materni să îl preia pe bebeluş

Toate aceste informaţii au fost trimise deja către autorităţile din Danemarca şi în curând se va decide dacă bebeluşul se va întoarce în ţara noastră şi mai ales când îi va putea permite stare lui de sănătate.

Între timp, părinţii sunt acuzaţi că şi-au maltratat propriul copil, după ce au ajuns cu bebeluşul la spital. Medicii spun că micuţul suferă de sindromul bebeluşului scuturat. 

MAE, noi precizări în cazul părinţilor români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital

Mathias s-a născut pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. La doar câteva zile, bebelușul a început să se simtă rău. În ciuda telefoanelor numeroasă ale părinților pentru a cere asistență medicală, nu au primit niciun răspuns, pentru că autoritățile sanitare de acolo acordă ajutor doar urgențelor medicale grave. Așa că părinților le-a fost recomandat să țină legătura cu moașa, care are rolul de a monitoriza starea de sănătate a copilului. 

„După naștere, copilul nu era tocmai bine, nu lua în greutate, nu mânca, mai vomita. Ei au știut că e ceva în neregulă. Au cerut ajutorul moașei care se ocupa de nou-născuți. Moaşa spunea că așa e normal, că are colici.”

Toate sfaturile moașei nu au avut însă niciun efect, iar bebelușul s-a simțit din ce în ce mai rău. Astfel încât, pe 31 ianuarie, a ajuns pe mâna medicilor. 

Ce s-ar fi întâmplat imediat după naștere cu bebelușul internat în Danemarca: ”Ei au știut că e ceva în neregulă”

„Copilul plângea foarte tare. S-a învinețit la față, a început să dea din mâini, din picioare, necontrolat, din cap. Și au insistat la spital, au sunat. Au spus, la fel, că nu este urgent , dar ei au insistat de nenumărate ori. După nenumărate insistențe au sunat ambulanţa şi i-a dus la spital.”

Acolo, Mathias a fost diagnosticat cu hemoragie craniană, iar medicii suspectează că suferă de “sindromul bebelușului scuturat”.

De acolo, totul a luat o întorsătură neașteptată. Medicii au anunțat imediat autoritățile, conform procedurii standard. S-a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele internării bebelușului în spital. Iar părinții au fost plasați în detenție. 

×
Subiecte în articol: bebelus Danemarca bunici ancheta
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close