Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză-şoc dezvăluită la Subiectiv: Clotilde Armand a transferat cele 4 spitale la Primăria Generală în vederea privatizării lor

Ipoteză-şoc dezvăluită la Subiectiv: Clotilde Armand a transferat cele 4 spitale la Primăria Generală în vederea privatizării lor

Antena 3 a prezentat, sâmbătă, o anchetă care arată că decizia controversată luată recent de primarul Clotilde Armand aruncă în aer o finanţare de 75 de milioane de euro pentru Spitalul de urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu".

Ipoteză-şoc dezvăluită la Subiectiv: Clotilde Armand a transferat cele 4 spitale la Primăria Generală în vederea privatizării lor
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   07:45

Între spitalele al căror transfer a fost decis de primarul Sectorului 1 împreună cu majoritatea PNL şi USRPLUS din Consiliul Local se află şi spitalul "Grigore Alexandrescu".

Acesta ar urma să beneficieze de o investiţie de 75 de milioane de euro de la Banca Mondială. Banii ar urma să susţină construcţia unei noi secţii în cadrul spitalului, destinată copiilor arşi.

În vederea construcţiei acestui nou obiectiv, trebuie îndeplinite mai multe condiţii: o veche clădire trebuie demolată, pentru ca, pe locul său, să fie ridicată noua construcţie. În acest sens, există avizele necesare.

Apoi, construcţia efectivă trebuie demarată în următoarele săptămâni pentru că, în caz contrar, banii de la Banca Mondială nu mai vin. În trecut, acest proiect, care trebuia să înceapă la scurt timp după tragedia de la "Colectiv", a beneficiat de două amânări.

Spitalele transferate de Clotilde Armand se află în zone imobiliare scumpe din Bucureşti

Demararea lucrărilor depinde - sau depindea, până la adoptarea deciziei de transfer - de semnătura unui singur om: primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, arată ancheta prezentată de Adriana Bahmuţeanu în cadrul emisiunii Subiectiv.

Bahmuţeanu a atras atenţia că dacă începe investiţia cu banii Băncii Mondiale la Spitalul Grigore Alexandrescu, acest spital nu ar mai putea fi privatizat ulterior.

Grigore Alexandrescu, dar şi celelalte spitale puse de Clotilde Armand pe "lista de transfer" se află în zone scumpe, din punct de vedere imobiliar, ale Capitalei.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close