Antena 3 CNN Actualitate Au venit testele în cazul porumbului pus sub sechestru în Dolj. Cerealele nu erau contaminate cu aflatoxină

Au venit testele în cazul porumbului pus sub sechestru în Dolj. Cerealele nu erau contaminate cu aflatoxină

Au venit testele în cazul porumbului pus sub sechestru în Dolj. Cerealele nu erau contaminate cu aflatoxină
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de M.Z.    |    04 Apr 2013   •   17:59

Porumbul pus sub sechestru în Dolj de către autorităţile sanitar-veterinare nu era contaminat cu aflatoxină.

Cei care deţin cele 11.000 de tone de cereale au cerut unui laborator să facă testele necesare, analize care au demonstrat că nu există niciun pericol.

Cereal-com a decis să dea în judecată DSV Dolj, căreia îi cere daune de un milion de euro. Reprezentanţii societăţii susţin că Direcţia Sanitară Veterinară le-a adus prejudicii de imagine şi nu s-a bazat pe probe concrete când a anunţat că porumbul ar fi contaminat cu aflatoxină.

Pe 28 martie, inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Dolj au sechestrat mai multe tone de porumb, crezând că cerealele ar fi contaminate cu aflatoxină.

După ce peste 85 de tone de lapte au fost contaminate cu aflatoxină, s-a descoperit carne de curcan ce conţinea antibiotic şi peste 200 de kilograme de carne de mici ce conţinea carne de cal.

ANSVSA a fost implicată, în ultima perioadă în scandalul alimentar internaţional, soldat cu demisia şefului instituţiei, Mihai Ţurcanu.

Scandalul alimentar zdruncină economia României. Urmează scumpiri, exporturile au stagnat, iar pierderile sunt de circa 50%



×
Subiecte în articol: cereale porumb
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close