x close

Augustin Buzura: Există mentalitatea de slugă şi stăpân. Slugă cu cei mari, stăpân cu cei mici

de A.M.P    |    23 Noi 2012   •   22:34
Augustin Buzura: Există mentalitatea de slugă şi stăpân. Slugă cu cei mari, stăpân cu cei mici Foto captura Antena 3

Unul dintre cei mai apreciaţi scriitori postbelici, distinsul academician Augustin Buzura, a vorbit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 despre cât de "bolnavă spiritual şi fizic" este România şi despre occidentalismul care este mai presus acum "de a fi român".

Academicianul Buzura consideră că sentimentul de inferioritate al poporului român pleacă din necunoaştere şi poate fi vindecat prin educaţie şi cultură.

"Există mentalitatea de slugă şi stăpân. Slugă cu cei mari, stăpân cu cei mici", subliniază Augustin Buzura, care adaugă că sunt mulţi "prea occidentali înainte de a fi români".Buzura a vorbit la "Vorbe grele" şi despre episodul înlocuirii sale din fruntea Institutului Cultural Român (ICR). Acesta povesteşte că a aflat din presă faptul că a fost înlocuit de preşedintele Băsescu cu Horia-Roman Patapievici şi că, într-o dicuţie ulterioară cu preşedintele i s-a spus că "fiecare vine cu echipa lui".VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3

Parteneri
Parteneri
sati