Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: L-am informat pe Van Rompuy că de la mijlocul anului creştem salariile bugetarilor

Băsescu: L-am informat pe Van Rompuy că de la mijlocul anului creştem salariile bugetarilor

Băsescu: L-am informat pe Van Rompuy că de la mijlocul anului creştem salariile bugetarilor
Sursa foto: Foto: sfin.ro
de O.P.    |    25 Apr 2012   •   10:10
UPDATE: 10:10: Şeful statului a spus că a avut discuţii consistente cu Van Rompuy, una dintre teme fiind eforturile de relansare economică. Traian Băsescu a spus că i-a prezentat preşedintelui Consiliului European măsurile pe care partea română vrea să le ia pentru încheierea anului cu creştere economică. "Am prezentat intenţia ca de la mijlocul anului să revenim la salariile de dinaintea reducerii cu 25%, scopul fiind stimularea consumului şi respectarea unor angajamente asumate", a spus Băsescu.

UPDATE: 09:07: Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, că mandatul său de şef al statului poate fi mai scurt, pentru că în România "preşedintele poate fi suspendat".

Traian Băsescu şi Herman van Rompuy au făcut fotografia oficială în faţa jurnaliştilor, după care au intrat în Salonul Albastru al palatului, pentru convorbiri tete-a-tete.

La începutul întrevederii, preşedintele Băsescu a remarcat că Van Rompuy se află în a treia vizită la Bucureşti şi l-a felicitat pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European.
"Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decât al dumneavoastră", a spus Van Rompuy, însă şeful statului a replicat: "Nu poţi să ştii. În România, preşedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru preşedintele Consiliului European".


"Întâlnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe eforturile europene care vizează relansarea creşterii economice, modul de funcţionare a Consiliului European, dar şi finalizarea procesului de aderare a României la spaţiul Schengen", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu va prezenta preşedintelui Consiliului European priorităţile României pentru următoarea perioadă în domeniul politicilor europene. Întâlnirea de la Cotroceni va avea loc la ora 08.30, cei doi oficiali urmând să susţină declaraţii de presă la ora 09.45.

Van Rompuy va rosti, de la ora 10, un discurs în Parlament. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, că i-a contactat pe Crin Antonescu şi Daniel Constantin pentru a le solicita ca PNL şi PC să ia parte la şedinţa Parlamentului la care va fi prezent Herman Van Rompuy, menţionând că cei doi înţeleg să asigure, prin parlamentari, "sala de plen plină".




×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close