Antena 3 CNN Actualitate Becali scapă de "Valiză". Finanţatorul Steaua a fost achitat de magistraţii Înaltei Curţi

Becali scapă de "Valiză". Finanţatorul Steaua a fost achitat de magistraţii Înaltei Curţi

Becali scapă de "Valiză". Finanţatorul Steaua a fost achitat de magistraţii Înaltei Curţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Apr 2012   •   17:35

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino au fost achitaţi, marţi, de instanţa supremă în dosarul "Valiza".

În acest dosar, patronul FC Steaua Bucureşti, George Becali, este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Judecătorii instanţei supreme, cu două voturi pentru şi unul împotrivă, au decis achitarea acestora apreciind că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie.
   
În ce priveşte opinia separată, judecătorul a considerat condamnarea la închisoare cu suspendarea executării în cazul celor cinci inculpaţi.
   
Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

   

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Procurorul a arătat că George Becali trebuie condamnat pentru dare de mită şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă privativă de libertate. Procurorul a cerut patru ani de închisoare pentru fapta de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals.

Europarlamentarul Gigi Becali i-a avertizat pe magistraţii de la Înalta Curte că, dacă îl vor condamna în dosarul Valiza,  vor fi condamnaţi la rândul lor la Judecata de Apoi.
   



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close