Antena 3 CNN Actualitate Doi români au murit și alți patru au fost răniți în Congo. Anunţul Ministerului Afacerilor Externe

Doi români au murit și alți patru au fost răniți în Congo. Anunţul Ministerului Afacerilor Externe

Doi români au murit și alți patru au fost răniți în Republica Democratică Congo, a precizat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Doi români au murit și alți patru au fost răniți în Congo. Anunţul Ministerului Afacerilor Externe
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    08 Feb 2024   •   17:01

Într-un comunicat, MAE precizează că monitorizează cu atenție situația, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituțională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informațiilor din teren pe canale specifice.

Astfel, potrivit informațiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi cetățeni români și rănirea a altor patru cetățeni români în evenimentele recente din Congo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Congo având în vedere că situația de securitate din această ţară este extrem de volatilă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, despre soarta românilor decedați în Congo.

„Este vorba despre cetățeni români care se aflau în Republica Congo în baza unor angajamente financiare private și atunci statul român în afara unei consultanțe consulară normală nu este implicat în niciun fel în acest caz”, a spus Constantin.

Mai mulți români, foști militari, au fost atacați de o grupare de rebeli din Congo, miercuri dimineața.

×
Subiecte în articol: Congo atenționare MAE
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close