Antena 3 CNN Actualitate Bill Clinton evită reflectoarele din campania electorală a lui Hillary

Bill Clinton evită reflectoarele din campania electorală a lui Hillary

Bill Clinton evită reflectoarele din campania electorală a lui Hillary
02 Mai 2008   •   11:52

Nu a fost fotografiat, nu a fost arătat cu degetul pe stradă, nu i s-au luat interviuri şi nu a particpat la nicio acţiune specifică unei campanii electorale. Deşi soţia sa, Hillary, ar putea avea nevoie de ajutor politic, fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton, nu a susţinut-o într-un mod public pe fosta primă Doamnă, în competiţia acesteia cu adversarul democrat Barack Obama. Ar fi putut să rememoreze clipele de glorie ale Statelor Unite, pe vremea când el, Bill Clinton era şef de stat, pe vremea când economia Americii înflorea cu fiecare zi scursă din mandatul său, dar Bill a preferat să stea deoparte, să nu se amestece în murdăria electorală. Doar ştie cum e. A trecut şi el prin asta.

Contrar dorinţei acestuia de a ?dispărea? din mass-media, chiar absenţa lui Clinton a agitat şi mai mult spiritele. Unde este Bill? S-a despărţit de Hillary? Nu îi susţine programul? Este un fost preşedinte al Statelor Unite mult prea slab pentru a sta alături de soţia sa în încercarea acesteia de a se ?aşeza? pe fotoliul de la Casa Albă?

Izbucnirile lui Bill i-au periclitat campania lui Hillary, iar fosta primă doamnă s-a gândit că cel mai bine ar fi ca soţul ei să ?îşi ţină gura?. Replica acidă a venit ca răspuns la tentativele fostului preşedinte de a-şi disculpa soţia pentru exagerările din poveştile ei de glorie, precum episodul Bosnia. Hillary a relatat că cei din Bosnia au întâmpinat-o cu foc şi gloanţe, în timp ce înregistrările video arătau o primire călduroasă din partea bosniacilor.

După ?ajutorul? oferit, Bill şi-a învăţat lecţia: Niciodată să nu îi întinzi mâna soţiei la nevoie. Astfel, fostul preşedinte, pe cale de a deveni ?prim domn?, vorbeşte puţin şi afişează un aer demn în călătoriile sale prin statele americane. Recent, Bill a vizitat North Carolina şi a fost mai sobru ca niciodată. Nu s-a putut stăpâni, totuşi, să nu-i linguşească pe americani pentru a mai băga în traista soţiei câteva voturi. ?Hillary se află într-o cursă electorală în care are mari şanse să câştige graţie unor oameni binevoitori ca voi?, a spus el.

BILL ŞI HILLARY, ÎN TINEREŢE


Ce nu a reuşit să îi trasfere fostul preşedinte aprigei sale soţii a fost şarmul cu care a strâns voturile încrezătoare ale americanilor. La 61 de ani, Bill Clinton se poate lăuda nu numai cu rezultatele uimitoare ale dublului mandat de la Casa Albă, ci şi cu simpatia a milioane de oameni. În ciuda scandalului sexual în care a fost implicat, care era să îl coste fotoliul de preşedinte, Clinton continuă să fie iubit de americani, capitalul său de imagine contribuind, chiar dacă tacit, la popularizarea soţiei sale, Hillary.

Sintia Radu, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Clinton Hillary Clinton
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close