Antena 3 CNN Actualitate Boc s-a răzgândit: Am decis majorarea plafonului veniturilor până la care se acordă ajutoare de încălzire

Boc s-a răzgândit: Am decis majorarea plafonului veniturilor până la care se acordă ajutoare de încălzire

Boc s-a răzgândit: Am decis majorarea plafonului veniturilor până la care se acordă ajutoare de încălzire
19 Oct 2009   •   18:29

Premierul demis Emil Boc a anunţat, luni, în cadrul unei declaraţii de presă, că a decis majorarea plafonului pe membru de familie pentru încălzirea locuinţei. Astfel, acesta ar urma să fie crescut de la 425 de lei, cât este în prezent, la 615 lei.

Persoanele care nu se încadrează în aceste criterii nu vor primi ajutor pentru încălzirea locuinţei.

Emil Boc a declarat că Guvernul solicită Parlamentului ca, în regim de maximă urgenţă, să facă modificarea actului normativ, astfel încât să ridice plafonul la 615 lei, cât a fost în trecut.

Boc a precizat că, dacă Guvernul ar fi fost în deplinătatea mandatului, ar fi putut lua această decizie printr-o ordonanţă de urgenţă.

Cu o săptămână înainte de votarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului, Emil Boc anunţa alocarea a 173 milioane euro pentru această măsură, cu un plafon de 425 lei pe membru de familie. Astfel, plafonul veniturilor până la care se acordă ajutoare a fost redus cu aproape 200 de lei faţă de anul trecut.

Ajutoarele sunt destinate pentru perioada 1 noiembrie 2009 - 31 martie 2010 şi reprezintă reducerea facturii cu până la 90% în funcţie de venitul familiei.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc plafon
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close