Antena 3 CNN Actualitate Boc: Soţia mea a stat doi ani în concediu maternal. I-am explicat de ce perioada trebuie redusă

Boc: Soţia mea a stat doi ani în concediu maternal. I-am explicat de ce perioada trebuie redusă

Boc: Soţia mea a stat doi ani în concediu maternal. I-am explicat de ce perioada trebuie redusă
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Dec 2010   •   11:02

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la un post de televiziune, că soţia sa a stat doi ani în concediu de creştere a copilului, conform legislaţiei în vigoare de la acel moment, şi că a discutat cu ea despre decizia Guvernului de reducere a acestei perioade, explicându-i că atât îşi permite România în prezent, informează Mediafax.
   
"Soţia mea a stat doi ani, atât permitea legea în acel moment. Acum i-aş explica - am şi discutat cu ea - că România atât îşi permite în condiţiile de astăzi", a spus Boc la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, la o întrebare pe tema reducerii perioadei pe care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului.

 

   
Mamele vor avea posibilitatea să opteze şi pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei, a decis, miercuri, Guvernul.
   
Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că mamele vor putea opta pentru un concediu de creştere a copilului pentru o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizaţie cuprinsă între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei.
   
Pentru un concediu de un an, indemnizaţia maximă va fi de 3.400 lei. Dacă se întorc la muncă înainte de sfârşitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 luni.
   
Dacă se întorc însă la muncă după primul an de concediu pentru creşterea copilului, mamele nu vor mai beneficia de acest stimulent.
   
Stimulente nu vor fi acordate nici mamelor care optează pentru concediu de doi ani cu indemnizaţie maximă de 1.200 lei.
   
Mamele aflate deja în concediu de creştere a copilului nu vor fi afectate de aceste modificări.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că soţia sa a stat acasă trei luni după ce a născut, în cazul ambilor copii.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close