Antena 3 CNN Actualitate Este oficial: Bucureștenii vor plăti preț dublu pentru căldură. CGMB a aprobat astăzi creșterea tarifului pentru gigacalorie

Este oficial: Bucureștenii vor plăti preț dublu pentru căldură. CGMB a aprobat astăzi creșterea tarifului pentru gigacalorie

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, astăzi, creşterea tarifului la energie termică.

Este oficial: Bucureștenii vor plăti preț dublu pentru căldură. CGMB a aprobat astăzi creșterea tarifului pentru gigacalorie
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    30 Mar 2022   •   16:22

În favoarea creşterii tarifului la energie termică au votat 33 de consilieri, 19 au votat „împotrivă”, iar unul s-a abţinut de la vot.

"Un alt proiect extrem de important - majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară", spunea Nicuşor Dan în şedinţa CGMB.

El precizează că tariful gigacaloriei creşte la 330 de lei şi aminteşte că tariful nu a mai fost modificat din anul 2011.

"Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare", a adaugat primarul general al Capitalei.

Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor la căldură, anunțase dimineaţă Gabriela Firea: "Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic".

"Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni. Noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluţii, nu să-i împovăreze şi mai mult de cetăţeni. Reforma sistemului de termoficare din Bucureşti a ! Soluţia găsită de Nicuşor Dan este dublarea preţului şi cere votul Consiliului General pentru asta.

Acum, bucureştenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicuşor Dan este o creştere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuieşte într-un apartament cu două camere şi plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei.

Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic! Nu-şi asumă vreo majorare şi lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toţi bucureştenii trebuie să ştie că este propunerea sa de a mări preţul", a scris pe Facebook Gabriela Firea.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close