Antena 3 Actualitate Bucureşti. Peste 150 de cetăţeni iranieni au protestat faţă de alegerea lui Ahmadinejad (VIDEO)

Bucureşti. Peste 150 de cetăţeni iranieni au protestat faţă de alegerea lui Ahmadinejad (VIDEO)

19 Iun 2009   •   22:31
Bucureşti. Peste 150 de cetăţeni iranieni au protestat faţă de alegerea lui Ahmadinejad (VIDEO)
Sursa foto: Protestatari

Peste 150 de cetăţeni iranieni au protestat, joi, în Bucureşti. Şi în alte oraşe din lume, sute de oameni au ieşit în stradă, pentru a protesta faţă de alegerea lui Ahmadinejad.

Cetăţenii iranieni au vrut iniţial să protesteze în faţa Ambasadei Iranului, însă nu au primit autorizaţie. Nu au renunţat şi s-au adunat la doar câteva sute de metri distanţă de imobilul diplomatic.

Oamenii spun că vor democratizarea Iranului şi înlocuirea regimului de republică islamică.

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: Ahmadinejad dictator, Nu e preşedintele nostru sau Opriţi violenţele din Iran! Timp de mai bine de o oră şi jumătate oamenii au scandat diferite lozinci.

Între timp, în Iran, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că alegrile sunt valide şi a cerut încetarea manifestaţiilor de protest împotriva realegerii lui Mahmoud Ahmadinejad.

În faţa a mii de crendincioşi de la Universitatea Teheran, ghidul suprem iranian a acuzat Occidentul, în special Marea Britanie si Statele Unite, că încearcă să submineze puterea şi să creeze haos în Iran.

Răspunsul a venit imediat. Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul iranului la Londra.

Nici Statele Unite nu au ingorat discursul Ayatollahului Ali Khamenei. Camera reprezentanţilor din Parlamentul american a pregătit o rezoluţie care condamnă Iranul pentru acţiuni nedemocratice.

Puterea de la Teheran încearcă în continuare să oprească seria de proteste faţă de rezultatul alegerilor prezidenţiale. Manifestaţiile organizate de liderul de opoziţie Mir Hossein Moussavi sunt în continuare interzise de autorităţi.Antena 3Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close