Antena 3 CNN Actualitate Caniculă şi secetă, în iulie şi august. Temperatura medie din România a crescut cu un grad, în ultimul deceniu

Caniculă şi secetă, în iulie şi august. Temperatura medie din România a crescut cu un grad, în ultimul deceniu

Caniculă şi secetă, în iulie şi august. Temperatura medie din România a crescut cu un grad, în ultimul deceniu
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Iul 2011   •   15:44

Românii vor avea parte de două luni cu temperaturi caniculare şi secetă, conform Centrului European pentru prognoza vremii. Vremea se va mai răci abia în septembrie, când şi cantitatea de precipitaţii va reveni la normal. Meteorologii români atrag atenţia că, în ultimul deceniu, temperatura medie din România a crescut cu un grad Celsius, ceea ce reprezintă o accelerare a încălzirii vremii.

Luna iulie va fi cea mai caldă din 2011. În plus, ploile vor fi o raritate în întreaga ţară, avertizează meteorologii europeni. Situaţia va fi aceeaşi şi în luna august. Doar în centrul ţării, temperatura şi precipitaţiile vor fi mai apropiate de media normală. Meteorologii români spun că va trebui să ne obişnuim cu căldura.

În ultimii zece ani, temperatura medie a crescut cu grad la nivelul ţării noastre. Cei mai mulţi dintre românii vor scăpa de caniculă în septembrie.

Temperaturile vor rămâne însă ridicate în sud-estul ţării. Gradul de exactitate al estimărilor Centrului European pentru Prognoza Vremii este de 60-65%.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 








×
Subiecte în articol: canicula iulie august seceta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close