Antena 3 CNN Actualitate Toți românii care vin din aceste țări intră în carantină timp de 14 zile. Măsura intră în vigoare de astăzi

Toți românii care vin din aceste țări intră în carantină timp de 14 zile. Măsura intră în vigoare de astăzi

Începând de astăzi, intră în vigoare carantina la domiciliu pe o perioadă de 14 zile pentru cei care vin în România din 49 de ţări.

Toți românii care vin din aceste țări intră în carantină timp de 14 zile. Măsura intră în vigoare de astăzi
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    07 Oct 2020   •   08:10

Este vorba despre 49 de țări, pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență le-au inclus pe lista zonelor de risc epidemiologic mare.

Astfel, pentru cei care vin din aceste țări, începând de miercuri, se instituie măsura carantinei.

Țările din lista galbenă sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curaçao, Georgia și Qatar.

Se poate ieși din carantină după 10 zile

Totodată, cei care vin în România pentru trei zile pot intra cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Pe de altă parte. cei care stau o perioadă mai lungă în țara noastră intră în carantină pentru 14 zile, dar au posibilitatea ca în a opta zi să facă un test. Dacă testul este negativ şi persoana respectivă se simte bine, la 10 zile poate ieşi din carantină, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: carantină tari zona galbena
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close