Antena 3 CNN Actualitate Carantina instituită de autorități în localitatea prahoveană Gornet, anulată de instanță

Carantina instituită de autorități în localitatea prahoveană Gornet, anulată de instanță

Dezicie de ulltimă oră. Curtea de Apel București a anulat carantina impusă în satul Gornet, din județul Prahova. Autoritățile locale o contestaseră în instanță și chiar ceruseră daune de la Raed Arafat de 4.000.000 de euro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în maximum două zile.

Carantina instituită de autorități în localitatea prahoveană Gornet, anulată de instanță
Sursa foto: Antena3
de Gabriel Dano    |    04 Aug 2020   •   17:00

"Civil - Fond - Admite in parte cererea - Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova.

Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se precizează în decizie instanței.

Locuitorii comunei prahovene Gornet, localitatea asupra căreia a fost instaurată carantina în urmă cu două săptămâni, au cerut daune de 4.000.0000 de euro și anularea ordinului semnat de Raed Arafat.

Locuitorii din Gornet și-au angajat un avocat și au atacat la Curtea de Apel București ordinul de carantinare al localității, susținând că așteaptă revocarea lui și scuze publice din partea autorităților. În plus, cetățenii au cerut daune de jumătate de milion de euro pentru prejudiciile create de restrângerea și îngrădirea activităților, dar și pentru "starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei".

Decizia de carantinare zonală a comunei Gornet a fost luată, miercuri 22 iulie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, însă hotărârea finală a aparţinut instituției conduse de Raed Arafat - Departamentul pentru Situații de Urgență București.

S-a ajuns în această situaţie pentru că în ultima perioadă 15 localnici din cei 2.300 cât are comuna Gornet (adică mai mult de 3 persoane la mia de locuitori), au fost testati pozitiv cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: gornet
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close