Antena 3 CNN Actualitate Cât a ajuns să coste o legătură de lobodă în Piaţa Obor din Bucureşti

Cât a ajuns să coste o legătură de lobodă în Piaţa Obor din Bucureşti

Loboda, una dintre cele mai apreciate verdeţuri de primăvară, şi-a făcut loc pe tarabele legumicultorilor din Piaţa Obor din Bucureşti.

Cât a ajuns să coste o legătură de lobodă în Piaţa Obor din Bucureşti
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2024   •   07:00

Mii de oameni vin zilnic la Piaţa Obor din Bucureşti pentru a se aproviziona cu fructe şi legume proaspete, ouă, carne sau mezeluri tradiţionale, direct de la producător.

Printre verdeţurile de primăvară deja apărute pe tarabele legumicultorilor din Piaţa Obor din Capitală se numără şi loboda, planta cu frunze roşiatice extrem de gustoase şi sănătoase.

Ca şi alte verdeţuri de sezon, loboda acoperă nevoia zilnică de vitamina K şi oferă o doză consistentă de vitamina A, C şi magneziu.

În GALERIA FOTO de la jos, puteţi vedea care este preţul pentru o legătură de lobodă, dar şi preţul altor verdeţuri în Piaţa Obor din Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cât a ajuns să coste o legătură de lobodă în Piaţa Obor din Bucureşti

Loboda are un conţinut bogat în vitamine şi fitonutrienţi, fiind astfel considerat un aliment natural şi sănătos.

Frunzele tinere pot fi consumate crude şi folosite ca adaos la o salată, în timp ce cele mai trecute, pot fi folosite la ciorbe sau alte preparate gătite.

Pieţele din România sunt deja pline cu aceste frunze roşiatice şi extrem de gustoase.

Astfel, loboda şi-a făcut deja apariţia şi pe tarabele legumicultorilor din Piaţa Obor din Bucureşti şi sunt gata să-şi ademenească clienții.

Agricultorii vând loboda la legătură, iar preţul unei legături nu sare de 2 lei pe tarabele din Piaţa Obor din Capitală.

Totusi, pentru a putea găti o mâncare din lobodă, cumpărătorii au nevoie de mai multe legături, astfel şi costul va creşte în funcţie de cantitatea dorită.

×
Subiecte în articol: piata obor loboda
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close