Antena 3 CNN Actualitate Mii de cazuri de gripă și viroze la Urgențe și camerele de gardă, în primele zile din 2024! Cele mai comune simptome

Mii de cazuri de gripă și viroze la Urgențe și camerele de gardă, în primele zile din 2024! Cele mai comune simptome

Primele zile din an au adus mii de prezentări la Unitățile de Primiri Urgențe şi în camerele de gardă ale spitalelor din România. Cele mai aglomerate sunt unitățile de pediatrie și cele de boli infecțioase.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   09:26

Valul de gripă și viroze i-a ţinut pe mulți români acasă de sărbători, sau în spitale. Mii de persoane s-au prezentat în primele zile ale anului la Unitățile de Primiri Urgențe din țară și la camerele de gardă.

Anul acesta virozele sunt mai agresive, iar gripa pare că dă forme mai severe de boală, apare tusea care persistă multe zile, dar şi raguşeala până la pierderea vocii.

Citește și: "Aveți grijă de copiii dumneavoastră": Mărturia în lacrimi a mamei Melindei, copila de 13 ani sechestrată în Sighetu Marmației

Cea mai mare problemă este în spitalele de pediatrie. Medicii se plâng că se găsesc foarte greu paturi pentru copiii care au mare nevoie de internare. La Spitalul Marie Curie cei mai mulți copii au avut nevoie de ajutor chiar în prima zi din an. Cifrele sunt mari pentru această perioadă.

Pe 31 decembrie s-au înregistrat 167 de cazuri, pe 1 ianuarie - 253, iar pe 2 ianuarie - 141 până la ora 16.00. Si la Institutul Mama şi Copilul au fost mulţi pentru începutul de an. Prezentări au fost între 140-160/zi în ultimele zile cu patologie predominant respiratorie, de la viroze simple, la insuficiențe respiratorii, gripă, infecții cu virus sinciţial respirator sau COVID-19.

Aglomerată este şi Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Grigore Alexandrescu, dar și camera de gardă de la Victor Gomoiu. Aici este o mare problemă cu personalul, medicii au cerut chiar închiderea temporară a camerei de gardă, pentru că le lipesc peste 70 de asistente şi peste 20 de infirmiere. Momentan rămâne deschisă, dar nu se ştie până când.

Cele mai comune simptome cu care se confruntă copiii în această periodă sunt: roșu în gât, febră mare, tuse, amigdalită, bronşită, bronşiolită, gripa A, B sau VRS.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close