Antena 3 CNN Actualitate Ce nu mai au voie să facă elevii la şcoală. Noi reguli care vor trebui respectate în noul an şcolar

Ce nu mai au voie să facă elevii la şcoală. Noi reguli care vor trebui respectate în noul an şcolar

Noul an şcolar începe cu reguli noi stabilite de Ministerul Educaţiei privind deplasarea în interiorul clasei, schimbarea băncilor, experimentele de laborator şi sporturile de contact.

Ce nu mai au voie să facă elevii la şcoală. Noi reguli care vor trebui respectate în noul an şcolar
Sursa foto: hepta.ro
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2020   •   12:00

Ministerul Educaţiei a publicat o serie de norme, nişte documente extrem de stufoase, care vor intra în vigoare odată cu startul noului an şcolar. Astfel, de la 14 septembrie, elevii vor avea de respectat o serie de reguli.

Una dintre cele mai importante, subliniată chiar de Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, este aceea care spune că elevii nu vor avea voie să se mute din bănci, în interiorul clasei. Mai exact, dacă o elevă din clasa X se aşează la începutul anului şcolar în banca a 3-a de la fereastră, aceasta va ramâne pe locul său, până la sfârşitul primului semestru, a explicat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Alte regului importante se referă la experimentele din laboratoare. Aceste experimente practice, spun ghidurile publicate de Minister, presupun interacţiunea dintre elevi şi tocmai de aceea ele vor fi evitate.

Sunt reguli noi referitoare şi la sporturile de contact, care implică schimbarea mingilor şi a altor obiecte comune. Toate acestea vor fi interzise.

Deplasarea elevilor în exteriorul clasei se va face organizat, pauzele vor fi decalate, iar elevii vor fi supravegheaţi pe tot parcursul pauzelor de recreaţie, astfel încât să nu ia contact direct.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie an şcolar reguli
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close