Antena 3 CNN Actualitate Cel mai bun falsificator de lei a fost reţinut! Bărbatul de 52 de ani acţiona ca un adevărat profesionist

Cel mai bun falsificator de lei a fost reţinut! Bărbatul de 52 de ani acţiona ca un adevărat profesionist

Cel mai bun falsificator de bancnote din ţara noastră a fost reţinut. Bărbatul avea un mod de operare care i-a impresionat şi pe procurori. Cel care a inventat super leul acţiona ca un adevărat profesionist pentru a nu fi prins. În plus, a reuşit ca banii falşi să fie copiile perfecte ale banilor originali, iar bacnotele sale să nu fie descoperite nici măcar de angajaţii băncilor.

Cel mai bun falsificator de lei a fost reţinut! Bărbatul de 52 de ani acţiona ca un adevărat profesionist
Sursa foto: DIICOT / Poliția Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2020   •   12:30

Autorităţile au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 52 de ani. Acesta este capul reţelei în care acţiona de şase ani alături de iubita sa, dar şi de un bun prieten.

Ieri au avut loc percheziţii mai bine de zece ore la locuinţa din Bucureşti a falsificatorului. A fost o acţiune de amploare a procurorilor anti-mafie.

Reporterul Andrei Grigore are informaţii despre cum reuşea să folosească banii falsificaţi.

''După ce falsifica banii, intra în magazine, pieţe, centre comerciale. Se vede pe camere cum intra într-un tricou şi la ieşire avea altă îmbrăcăminte, pe semne că era extrem de meticulos. Făcea cumpărături mărunte, ieftine. Fie cumpăra legume, un kilogram de cartofi, lucruri ieftine. Plătea cu o bancnotă de 100 de lei falsă şi restul îl primea în bancnote mai mici, însă acestea erau autentice. Astfel, a pus în circulaţie banii acest bărbat. Distanţa dintre momentul punerii în circulaţie şi detectării lor era foarte mare, fiindcă numai centrele de colectare în care ajung banii trimişi de la bănci, reuşeau să detecteze aceşti bani, extrem de bine falsificaţi'', a explicat corespondentul Antena 3.

Citiţi şi: Milioane de lei falși pe piață, imposibil de detectat cu ochiul liber. DIICOT: Este cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume

×
Subiecte în articol: falsificator lei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close