Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare TRICOLOR din lume va flutura pentru prima oară pe aerodromul de la Clinceni

Cel mai mare TRICOLOR din lume va flutura pentru prima oară pe aerodromul de la Clinceni

Cel mai mare TRICOLOR din lume va flutura pentru prima oară pe aerodromul de la Clinceni
12 Mai 2013   •   17:28

Cel mai mare drapel din lume va fi desfăşurat pe aerodromul de la Clinceni pe 27 mai. Se va  întinde pe o suprafaţă de 7 hectare şi va cântări 5 tone. Este campania iniţiată de Antena 3 şi Fabrica de Steaguri. Până atunci, însă, pe aerodromul din Clinceni, un alt drapel a fost adus la sol, de unul dintre cei mai buni paraşutişti ai României.

"Simbolul României, tricolorul, este în acest moment la aproximativ 200 de metri de pământ, este coborât de o formaţie de trei paraşutişti şi va ajunge la sol în mâinile paraşutistului Marius Pîrvu"

Emoţiile au fost mari pentru paraşutistul român. Marius Pârvu le-a arătat românilor că dragostea pentru cele trei culori depăşeşte chiar şi limita cerului.

Chiar dacă pentru spectatori pare simplu ca drapelul să fie ridicat în aer, în spatele spectacolului grandios se ascund multe calcule.
 
"Este un salt mai dificil, având o încărcare mare, steagul are o greutate de 26 de kilograme, implică nişte frecări aerodinamice, paraşuta se comportă altfel, zborul paraştuei este cu totul altfel decât atunci când sari singur", a declarat Marius Pârvu.

Paraşutistul Marius Pîrvu a ridicat drapelul la cer de zeci de ori şi spune că de fiecare dată sentimentul a fost diferit.

De altfel, pregătirile la cel mai mare steag naţional din lume sunt pe ultima sută de metri. Drapelul uriaş va fi desfăşurat pe aerodromul de la Clinceni. Se va întinde pe o suprafaţă de 7 hectare şi va cântări 5 tone.

Antena 3 şi Fabrica de Steaguri fac un cadou românilor, în semn de respect şi preţuire - cel mai mare tricolor din lume. Iniţiativa vine după campaniei de anul trecut, Pe tricolor e scris Unire. 


×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close