Antena 3 CNN Actualitate Circulația trenurilor pe ruta Cluj-Episcopia Bihor se închide pentru lucrări de modernizare la calea ferată

Circulația trenurilor pe ruta Cluj-Episcopia Bihor se închide pentru lucrări de modernizare la calea ferată

Linia de cale ferată de pe ruta Cluj - Episcopia Bihor se va închide pentru efectuarea unor lucrări de modernizare.

Circulația trenurilor pe ruta Cluj-Episcopia Bihor se închide pentru lucrări de modernizare la calea ferată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2023   •   17:21

În perioada lucrărilor de modernizare, pe ruta Cluj - Episcopia Bihor circulă doar trenurile private, însă și acestea doar până la data de 8 ianuarie, când circulația se va închide complet. 

În aceste condiții, oamenii vor fi nevoiți să călătorească cu autocarele puse la dispoziție de compania care se ocupă de lucrări.

"Suntem obligați să găsim soluții alternative, una dintre acestea fiind înlocuirea transportului pe calea ferată cu cel auto, cu respectarea traseului pe care l-ar fi urmat un tren de călători.

Operatorii de călători vor fi obligați să respecte tarifele care se aplică pe calea ferată", spune Iulian Gaga, director companie feroviară privată.

Citește și: Autostrada Litoralului, şoseaua care va lega autostrada A4 de staţiunile din sud. Data la care ar putea fi gata proiectul

Lucrările de modernizare vor dura, pe hârtie, cel puțin doi ani. Ruta Cluj-Napoca-Oradea este foarte importantă, spun operatorii feroviari.

Modernizarea căii ferate de pe această magistrală  este împărțită în patru loturi și are constructori diferiți, unii dintre aceștia apucându-se deja de treabă, însă pentru a continua așteaptă oprirea totală a trenurilor.

Proiectul este finanțat prin PNRR, însă dacă lucrările nu vor fi finalizate până în 2026, decontarea lor se va face de la bugetul de stat.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close