Antena 3 CNN Economic Transporturi Autostrada Litoralului, şoseaua care va lega autostrada A4 de staţiunile din sud. Data la care ar putea fi gata proiectul

Autostrada Litoralului, şoseaua care va lega autostrada A4 de staţiunile din sud. Data la care ar putea fi gata proiectul

Studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, cunoscută drept "Autostrada Litoralului" a fost avizat de CNAIR.

Autostrada Litoralului, şoseaua care va lega autostrada A4 de staţiunile din sud. Data la care ar putea fi gata proiectul
Sursa foto: Agerpres Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   15:34

Alternativa Techirghiol va fi un drum de mare viteză, care va porni de pe A4 și va lega stațiunile Eforie, Techirghiol, Tuzla, 23 August și Costinești.

De asemenea, drumul se va opri undeva în dreptul stațiunii Olimp, iar turiștii care vor dori să meargă către Mangalia sau Vama Veche, vor avea la dispoziție ruta clasică - DN39.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, valoarea totală ridicându-se la suma de 4,8 miliarde de lei.

În mod normal, timpul parcurs de șoferi între Eforie și Costinești ar trebui să fie de doar 20 de minute, însă aceștia ajung să stea în trafic ore în șir.

Citește și: "Nu au ridicat un pai". Orașul din România unde chiriile costă doar 9 lei pe lună, însă oamenii sunt îngroziți să locuiască aici

Studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, cunoscută drept "Autostrada Litoralului" a fost avizat de CNAIR pe 7 decembrie. 

Totuși, rămâne de văzut când vor fi derulate lucrările, care, în teorie, ar trebui să dureze 36 de luni, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: Techirghiol autostrada CNAIR
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close