Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi abundente şi portocaliu de inundaţii. Vezi prognoza meteo

Cod galben de ploi abundente şi portocaliu de inundaţii. Vezi prognoza meteo

Cod galben de ploi abundente şi portocaliu de inundaţii. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Cod vreme
06 Mar 2009   •   14:36

Meteorologii au emis o nouă atenţionare Cod galben de ploi abundente, pentru intervalul 06 martie, ora 22 - 07 martie, ora 15.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), "va ploua în majoritatea regiunilor, însă în sud-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, cantităţile de apă vor depăţi local 20...25 l/mp şi izolat 45 l/mp".

ANM mai anunţă totodată că, "în zonele atenţionate, precum şi în Transilvania şi nordul Carpaţilor Orientali, va continua să plouă până duminică".

De asemenea, hidrologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de inundaţii până duminică după amiază, după ce iniţial aceasta ar fi trebuit să expire vineri, la ora 16.00.

Avertizarea de Cod portocaliu a fost emisă în urmă cu două zile şi vizează râurile Bârzava, Moraviţa (jud.Caraş- Severin şi Timiş) şi Motru - amonte Fata Motrului (jud. Mehedinţi).

Primăvara a venit, aşadar, cu probleme în sud-vestul ţării. Din cauza zăpezilor, care s-au topit brusc, în Caraş-Severin terenul a luat-o la vale. O casă a fost aproape înghiţită de pământ, iar alte două sunt în pericol.

În Mehedinţi, din cauza ploilor abundente, o localitate a rămas izolată, joi noapte, după ce podul de peste un drum judeţean a fost luat de viitură.

Întreaga noapte, localnicii din Comuna Sasca-Montană au stat cu frica în sân. Stratul de zăpadă de peste o jumătate de metru s-a topit în doar două zile, iar pâmântul a luat-o la vale. O casă a fost pur şi simplu înghiţită de pământ.

În Mehedinţi, din cauza ploilor abundente, un sat din Comuna Simian a rămas aproape izolat după ce podul unui drum judeţean a fost luat de viitură.

Şi în Făgăraş vremea şi-a făcut de cap. Joi, un brad a fost smuls din rădăcini lângă cea mai circulată arteră din oraş. Din fericire, nu au fost victime.

PROGNOZA METEO PENTRU SÂMBĂTĂ, 7 MARTIE:

În ţară, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua. În zona montană, la peste 1.500 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local, mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, iar cele minime între 0 şi 6 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine, de asemenea, caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 12 .... 13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Presiunea atmosferică va fi în scădere uşoară.


Antena 3

×
Subiecte în articol: hidrologi primavara viitura mehedinti Fagaras
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close