Antena 3 CNN Actualitate Fenomene meteo extreme în România. Vijeliile și grindina au făcut prăpăd în mai multe județe

Fenomene meteo extreme în România. Vijeliile și grindina au făcut prăpăd în mai multe județe

Mai multe județe s-au aflat sub Cod Portocaliu de vijelii și grindină. În multe zone, vremea rea a făcut prăpăd. De asemenea, am avut primul Cod Portocaliu nowcasting din istorie emis de ANM în luna noiembrie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   18:02

Meteorologii au emis sâmbătă avertizări Cod portocaliu de averse și vijelii pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila și Ialomița.

În județul Constanța, condițiile meteo extreme au provocat un adevărat dezastru. Cea mai afectată localitate este Techirghiol, acolo unde mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au căzut la pământ pe mai multe străzi, care, ulterior, au fost închise din cauza fenemonelor neobișnuite pentru această perioadă.

Mai multe echipaje de salvare au ajuns la fața locului pentru a interveni și pentru a ridica stâlpii doborâți de vijelii. 

Citește și: Atenţionare meteo ANM imediată! Lista localităţilor afectate de Codul Portocaliu de vijelii şi averse

Pagubele nu se opresc aici. Copacii căzuți la pământ au provocat daune și stricăciuni în oraș. De altfel, și un acoperiș a fost smuls de vântul puternic. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo de vremea rea, însă oamenii din Techirghiol spun, însă, că avertizarea a fost transmisă mult prea târziu. 

 De asemenea, cei de la ISU Constanța au fost chemați, până la această oră, la peste 35 de intervenții.

30 dintre ele au fost apeluri pentru copaci căzuți pe carosabil, în timp ce un acoperiș al unei case a fost afectat de stâlpii de electricitate doborâți de vijelii. De asemenea, patru autoturisme au fost avariate.  

Și în Galați a plouat torențial, iar autoritățile au transmis mesaje RO-ALERT.

Urmări au rămas și în Brăila, acolo sunt inundații. Sub podul feroviar, mașinile au fost luate de apă și a plouat. 

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close