Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Maternităţii Bucur a fost schimbată. Se urgentează pensionarea doctorului Conea

Conducerea Maternităţii Bucur a fost schimbată. Se urgentează pensionarea doctorului Conea

Conducerea Maternităţii Bucur a fost schimbată. Se urgentează pensionarea doctorului Conea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   14:19

Consiliul de administraţie al Spitalului "Sfântul Ioan" din Bucureşti a decis urgentarea dosarului de pensionare a doctorului Mircea Conea, începând cu 1 septembrie, şi schimbarea medicului coordonator de la conducerea Maternităţii Bucur, a declarat, luni, managerul spitalului, Alexandru Ciocâlteu.

"Medicul coordonator al Maternităţii Bucur va fi conferenţiar doctor Liana Pleş, iar ea va hotărî schimbările ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii în urma incidentului în care a fost implicat medicul Conea, dar şi ca urmare a reacţiilor personalului medical care au pus afişe pe pereţi potrivit cărora oamenii care nu respectă personalul medical, nu au ce căuta în spital, făcând abstracţie de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea", a declarat prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, potrivit Mediafax.

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soţul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, este cercetat în libertate, după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Doctorul Conea a fost prins în flagrant, joi seară, în timp ce primea 700 de lei de la soţul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.

Soţul femeii a sesizat anchetatorii, reclamând că medicul Mircea Conea a condiţionat efectuarea operaţiei de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

Anterior sesizării, soţul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Femeia care urma să fie operată de Conea a născut vineri, cu medicul ei curant. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună.

Managerul Spitalului "Sfântul Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, declara, vineri, că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.




×
Subiecte în articol: bani cezariana
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close