Antena 3 Actualitate Corpul de control, trimis la Poliţia Capitalei, după acuzaţiile grave de la vârful instituţiei

Corpul de control, trimis la Poliţia Capitalei, după acuzaţiile grave de la vârful instituţiei

de Gabriel Dano    |    14 Aug 2020   •   14:46
Corpul de control, trimis la Poliţia Capitalei, după acuzaţiile grave de la vârful instituţiei
Sursa foto: Hepta

Corpul de control al Ministerului de Interne va face un control la Poliţia Capitalei, după ce, în ultimele zile, s-a auzit de mai multe conflicte din interiorul instituţiei.

"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora", se arată în comunicatul MAI.

MAI: Nu vor fi tolerate abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate

Recent, după scandalul cu clanul Duduianu, au fost acuzaţii grave de la vârful Poliţiei Capitalei. Şeful structurii ar fi cerut informaţii dintr-un dosar de omor care se află în competenţa procurorului și a ofițerului de caz. 

Bogdan Berechet i-ar fi cerut adjunctului Poliţiei Capitalei, Radu Gavriș, să justifice de ce nu i-a adus la cunoștință detalii operative din acel dosar. Totul s-ar fi întâmplat exact în timpul descinderilor de la clanul Duduianu. 

"Totodată, precizăm că nu vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate", se mai arată în document.
 

×
Subiecte în articol: Duduianu radu gavris
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close